Sari la conținut

Noi alerte meteo ANM: Cod GALBEN și PORTOCALIU. Ninsori și inundații PUTERNICE în România

ANM
Sursă foto: Romania TV
Se schimbă vremea în România

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat, luni, 30 septembrie, o prognoză specială pentru Capitală valabilă până miercuri, 2 octombrie. Vremea va fi instabilă, rece, cu ploi slabe, iar temperaturile maxime nu depășesc 16 grade.

Potrivit meteorologilor, pentru intervalul 30 septembrie, ora 10:00-01.10.2024, ora 09:00, vremea va fi închisă și rece.

„Pe parcursul zilei temporar va ploua slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade. Vântul va sufla slab și moderat”, a anunțat ANM.

În intervalul 1 octombrie, ora 09:00, 2 octombrie, ora 10:00, valorile termice vor crește față de ziua precedentă.

„Temperatura maximă va fi de 19…21 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească. Cerul va fi variabil, cu înnorări în primele ore ale intervalului. Vântul va sufla slab și moderat”, au precizat meteorologii.

Prognoza meteo. ANM a emis cod galben de ploi și vânt puternic

Meteorologii de la ANM au avertizat populația cu privire la vremea din următoarele zile unde se vor semnala ploi și intensificări ale vântului. Și chiar dacă vor fi precipitații în toată România, sunt câteva zone care vor fi afectate mai mult decât altele. în special zonele din sudul țării unde ar trebui să se aștepte la ploi abundente

Așadar, ANM a emis cod galben pentru interval 30 septembrie, ora 10- 01 octombrie, ora 10:00. Fenomenele vizate de meteorologi sunt ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.

Zone cele mai afectate vor fi Moldova, Dobrogea, estul Munteniei. Mai exact, în intervalul menționat, în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei se vor semnala averse prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25-40 l/mp și izolat peste 50 l/mp.

Cod galben în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben pentru interval 01 octombrie, ora 10-02 octombrie, ora 10 Fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei.

Așadar, în Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și estul Munteniei, vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 50-70 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj inclusiv prin avertizări pentru fenomene severe imediate (nowcasting).

Lapoviță și ninsoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un alt cod galben pentru interval 30 septembrie, ora 10-01 octombrie, ora 10:00 de ninsori și intensificări ale vântului în Carpații Orientali și Meridionali.

Mai exact, potrivit meteorologilor, în Carpații Orientali și Meridionali, la altitudini de 1700 m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 70-90 km/h.

La Bâlea Lac stratul de zăpadă a atins 2 centimetri

La stația meteo Bâlea Lac, situată la o altitudine de peste 2.000 de metri în Munții Făgăraș, stratul de zăpadă ajunge la doi centimetri, iar ninsorile continuă, conform informațiilor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie.

Drumarii au început intervențiile de deszăpezire pe DN7C – Transfăgărășan, pentru prima dată în această toamnă, de duminică, deși ruta rămâne oficial deschisă circulației.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov au solicitat șoferilor să circule cu prudență în zonele montane și să țină cont de condițiile meteo atunci când își planifică deplasările.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Și tronsonul DN67C – Transalpina este acoperit de zăpadă

Tronsonul DN67C – Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului, este acoperit de zăpadă, iar în anumite zone s-a format gheață, informează Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova. Aceștia subliniază că programul de acces pe acest sector de drum este între orele 09:00 și 20:00.

Reprezentanții DRDP Craiova au anunțat că pe DN 67C, între Rânca și Obârșia Lotrului (Transalpina), precipitațiile s-au manifestat sub formă de ninsoare din cauza temperaturilor scăzute. Aceștia au menționat că pe carosabil s-a format un strat de aproximativ 1 cm de zăpadă, iar în anumite locuri pot apărea porțiuni cu gheață.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel