Sari la conținut

Noi cazuri cofirmate de autorități cu varioala maimuței. Semne și simptome specifice variolei maimuței

Din cuprinsul articolului

Încă două persoane au fost diagnosticate cu variola maimuței la Londra, a confirmat Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA).

Cele două persoane formează un cuplu și locuiesc în aceeași gospodărie și nu au legătură cu o altă persoană care a fost diagnosticată cu boala în Anglia la începutul acestei luni, potrivit publicației The Sky.

Infecția virală este similară cu variola umană și provoacă de obicei o boală ușoară, majoritatea oamenilor recuperându-se în câteva săptămâni.

Una dintre ultimele persoane testate pozitiv este tratată la unitatea de experți în boli infecțioase de la Spitalul St Mary, Imperial College Healthcare NHS Trust din Londra.

Oficialii din domeniul sănătății au declarat că acum investighează unde și cum au fost infectate ultimele cazuri.

Ei au făcut apel la persoanele care ar fi putut intra în contact strâns cu persoaele deja infectate să contacteze unitățile sanitare pentru a li se oferi sfaturi de gestionare a bolii.

Variola maimuței

Dr. Colin Brown, director pentru infecții clinice și emergente la UKHSA, a remarcat că este important să ne amintim că infecția „nu se răspândește ușor între oameni și necesită contact personal strâns” cu cineva care este simptomatic.

„Riscul general pentru publicul larg rămâne foarte scăzut”, a adăugat el.

Cazul anunțat la începutul acestei luni a fost o persoană cu un istoric de călătorie recent din Nigeria, unde se credea că a contractat infecția.

Care sunt simptomele variolei maimuței?

Simptomele inițiale ale variolei maimuțelor includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflați, frisoane și epuizare, potrivit UKHSA.

Se poate dezvolta și o erupție cutanată, care se schimbă și trece prin diferite etape înainte de a forma o crustă, care mai târziu cade.

Potrivit NHS, virusul este răspândit în principal de animalele sălbatice în părți din vestul sau centrul Africii, iar riscul de a-l contracta în Marea Britanie este foarte scăzut.

Potrivit Public Health England, infecția a fost descoperită pentru prima dată în 1958, când au apărut focare ale unei boli asemănătoare variolei la maimuțe ținute pentru cercetare.

Abia în 1970 a fost înregistrat primul caz uman.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel