Sari la conținut

Noi date despre tratamentul oral anti-COVID produs de Pfizer. Cât de eficient este împotriva tulpinii Omicron?

infecții
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
cum poti combate infectiile

Vaccinarea anti-COVID este cea mai eficientă metodă de a dobândi protecție împotriva virusului. Serurile reduc riscul dezvoltării unor forme severe de boală și riscul de deces. Cu toate acestea, cercetătorii au îmbunătățit și tratamentele care se administrează după instalarea propriu-zisă a infecției. 

Deși prevenirea este cheia sănătății, inclusiv în contextul pandemic actual, este important să știi că tratamentele pentru combaterea COVID au fost, de asemenea, îmbunătățite.

Astfel de medicamente cresc șansele de recuperare și diminuează riscul de deces.

Pfizer a publicat datele finale despre propriul tratament oral împotriva COVID, susținând că are o eficiență sporită și împotriva variantei Omicron.

Noi date despre tratamentul oral COVID de la Pfizer

Compania Pfizer a anunţat, marţi, că analizele finale, în cazul pastilei antivirale pe care a dezvoltat-o împotriva COVID-19, continuă să demonstreze o eficienţă de 90% în prevenirea spitalizărilor şi deceselor, la pacienţii cu risc înalt de boală gravă, iar recentele date de laborator arată că medicamentul îşi menţine eficienţa împotriva variantei Omicron a coronavirusului, extrem de contagioasă, comunică Reuters, citat de Rador.

Producătorul american de medicamente a anunţat, în noiembrie, că tratamentul, care se administrează oral, are o eficienţă de aproximativ 89% în prevenirea spitalizărilor sau a deceselor, în comparaţie cu placebo, potrivit rezultatelor preliminare ale studiilor pe 1.200 de persoane.

Datele dezvăluite marţi includ testarea medicamentului la încă 1.000 de persoane. Niciunul dintre participanţii la studiu, care a primit tratamentul Pfizer, nu a decedat, în comparaţie cu 12 decese, în rândul celor care au primit placebo.

Pastilele Pfizer sunt administrate alături de un alt antiviral, Ritonavir, la interval de 12 ore, timp de cinci zile, la scurt timp după apariţia primelor simptome de COVID-19. Dacă va fi autorizat, tratamentul va fi vândut sub denumirea de Paxlovid.

Când este indicat să îl administrăm, pentru a preveni formele grave de boală?

„Este un rezultat uimitor”, a declarat directorul ştiinţific al Pfizer, Mikael Dolsten, într-un interviu. „Vorbim despre un număr impresionant de vieţi salvate şi de spitalizări prevenite. Şi, bineînţeles, dacă este administrat rapid după infectare, este probabil să se reducă în mod dramatic şi rata de transmitere”, a spus Dolsten, care a precizat că se aşteaptă ca tratamentul să primească în curând autorizarea Administraţiei Federale pentru Alimente şi Medicamente şi a altor agenţii globale, pentru a fi folosit la persoanele vulnerabile.

În prezent, în SUA, nu este autorizat niciun tratament antiviral anti-COVID-19.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: