joi, octombrie 22, 2020

Pentru a veni în întâmpinarea bolmavilor, Programul pentru scleroză multiplă 2019-2020 vine cu o modificare importantă,  continuarea terapiei în spitalul din zona unde locuiește pacientul.

Asta înseamnă că pacienții nu vor mai fi nevoiți să mergă lunar sau la trei luni în centrele acreditate.  Acum, cu acordul medicului curant pot încep terapia în centrele acreditate și pot continua terapia în cel mai apropiat spital de locuința lor. Condiția este ca spitalul să aibă secție de neurologie și, bineînțeles, medicul neurolog de acolo să participe la cursurile, care vor fi organizate de Societatea Română de Neurologie, ca să știe cum să continue prescripția și să monitorizeze pacientul.

Citește și:

Este un lucru extraordinar, acestă modificare va ajuta foarte mult bolnavii, sunt pacienți care parcurg lunar câte 600 km ca să vină la București și 300 km doar ca să-și ridice medicația, un lucru total anormal. Acum pacienții vor putea să meargă la cel mai apropiat spital de locuința lor și să intre în posesia tratamentului atât de necesar.

Parteneri--