miercuri, iulie 28, 2021

Noi restricții. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-o conferință de presă, că vom avea noi restricții, în București, începând de mâine. 

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis,

în şedinţa din această după-amiază, măsuri suplimentare de protecţie ce vor fi aplicate cel puţin pentru următoarele 14 zile în Capitală, în urma creşterii incidenţei cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

”Pentru a putea stopa epidemia de COVID-19 este nevoie de un efort național. Cetățenii sunt partenerii autorităților, iar autoritățile au obligația de a-i respecta și de a-i trata ca atare. Asta înseamnă, printre altele, comunicarea clară și unitară a deciziilor, informarea din timp și predictibilitate atunci când sunt necesare restricții care le afectează viața cetățenilor,” a declarat Iohannis.

Președintele a adăugat că presiunea pe spitale, și în special pe secțiile de terapie intensivă, a crescut la cote uriașe și acest lucru nu mai poate continua. Trebuie să acționăm acum, decisiv, pentru a reduce din povara de pe umerii sistemului medical.

”Dragi români, ducem de atâtea luni o bătălie pentru sănătatea și viața noastră. În primăvara acestui an, noi, românii, prin eforturi mari și sacrificii deloc ușoare, am reușit să reducem masiv curba infectărilor.  Sunt convins că putem face din nou acest lucru împreună,” a precizat președintele.
El a continuat spunând că, din păcate,

situația în care s-a ajuns impune măsuri suplimentare la București și probabil ați urmărit, astăzi s-a decis în comitetul local să se pună în aplicare măsurile prevăzute în metodologie. Deci, elevii nu vor mai merge la școală, se va trece la online, restaurantele, barurile, în interior vor fi închise, purtatul măștii în toate locurile publice va deveni obligatoriu.

Ultimele stiri

Parteneri
Ai gasit o seringă participantă la tombola. Click pe ea pentru a o colecționa.