luni, mai 25, 2020

Boehringer Ingelheim anunță noi rezultate ale studiilor de Fază III de mare amploare, care au arătat că tiotropium Respimat® administrat o dată pe zi a fost eficient și foarte bine tolerat de pacienți în diferite stadii ale spectrului de severitate al astmului. Aceste date au fost prezentate la întâlnirea din acest an a Academiei Americane de Alergie, Astm și Imunologie (AAAAI), din San Diego.

Citește și:

„În ciuda opţiunilor actuale de tratament, cel puţin 40% dintre pacienţii cu astm rămân simptomatici, ceea ce poate crește riscul de exacerbări sau agravări ale astmului”, a spus profesorul Pierluigi Paggiaro, profesor asociat de Medicină Respiratorie la Universitatea din Pisa și autorul principal al studiului GraziaTinA-asthma®. „Este important să investigăm eficiența și siguranța noilor opțiuni de tratament în cadrul diferitelor stadii de severitate ale astmului.”

Citește și:

Au fost făcute publice primele rezultate ale studiului de Fază III GraziaTinA-asthma®. Studiul a demonstrat că tiotropium Respimat® a îmbunătățit funcția pulmonară și a fost bine tolerat de pacienții cu astm care au rămas simptomatici în ciuda administrării tratamentului de întreținere cu doză redusă de ICS. 
În cadrul întâlnirii au fost prezentate de asemenea noi subgrupe de date obținute în cadrul studiilor de Fază III MezzoTinA-asthma®. Datele au demonstrat că în cazul pacienților cu astm care au rămas simptomatici în ciuda tratamentului de întreținere cu doză moderată de ICS, adăugarea de tiotropium o dată pe zi, a dus la reducerea gradului de obstrucție, independent de statusul alergic, așa cum a reieșit în urma măsurării biomarkerului fenotipului TH2.

Citește și:

Nu în ultimul rând, o analiză a subgrupei de date din cadrul studiilor de Fază III PrimoTinA-asthma® a arătat că adăugarea de tiotropium o dată pe zi a îmbunătățit răspunsul funcției pulmonare independent de administrarea concomitentă a unui antagonist al receptorilor pentru leucotriene (LTRA). Acest efect a fost demonstrat în cazul pacienților cu astm care au rămas simptomatici în ciuda administrării tratamentului cu ICS/LABA. Rezultatele anterioare obținute în cadrul acestor studii pivot, PrimoTinA-asthma®, au scos în evidență faptul că adăugarea de tiotropium Respimat® a crescut semnificativ perioada de timp până la apariția primului episod de exacerbare severă a astmului, precum și perioada până la primul episod de agravare a astmului, comparativ cu administrarea exclusivă a tratamentului cu ICS/LABA (terapia standard curentă).

Parteneri