Sari la conținut

Noi tratamente și metode de recuperare a pacienților cu afecțiuni neurologice

Noi tratamente și metode de recuperare a pacienților cu afecțiuni neurologice vor fi discutate în cadrul unui maraton științific medical ce va interconecta 1.200 de medici neurologi din întreaga lume.

Cercetători științifici de top vor prezenta cele mai recente descoperiri în neurologie

Două evenimente de top pentru neurologia mondială vor reuni, începând de azi, 17 septembrie, ora 9, în format online, aproximativ 1.200 de medici neurologi din 25 de țări. Cursul European de Neuroreabilitare și Școala Internațională de Vară de Neurologie se vor bucura de prezența unora dintre cei mai reputați neurologi precum Prof. Dr. Volker Homberg – Președinte ales al Federației Mondiale pentru Neuroreabilitare (WFNR), Prof. Dr. Natan Bornstein, membru al boardului Organizației Mondiale a Accidentului Vascular Cerebral (WSO) și Prof. Dr. Dafin Mureșanu, Președinte al Federației Europene a Societăților de Neuro-Reabilitare (EFNR).

Dezbateri privind noi tratamente și metode de recuperare a pacienților

Un accent deosebit va fi pus pe programele, competențele medicale și strategiile de dezvoltare din sfera neuroreabilitării, a cărei aplicabilitate și-a demonstrat în ultimii ani, un rol fundamental în eficientizarea tratamentelor și metodelor de recuperare a pacienților cu afecțiuni neurologice.

De asemenea, în cadrul manifestării științifice, o altă componentă esențială va fi reprezentată de noutățile aduse în prevenția, tratarea și monitorizarea accidentului vascular cerebral (AVC), în protecția sănătății creierului, în tratarea traumatismelor cranio-cerebrale (TCC) sau noutăți referitoare la boli precum Alzheimer sau Parkinson.

O altă componentă esențială a manifestării științifice va fi reprezentată de ramura bolilor neurologice rare.

În cadrul acestui maraton științific medical din domeniul neurologiei va fi prezentat în premieră și un ghid realizat de către EFNR în parteneriat cu EAN (Academia Europeană de Neurologie), ghid care va veni în sprijinul medicilor implicați în tratarea pacienților cu AVC prin luarea unor decizii clinice moderne ce vizează recuperarea și neuroreabilitarea acestor bolnavi.

Prof.dr. Dafin Mureșanu președintele Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) şi al Federaţiei Europene a Societăţilor de Neuroreabilitare (EFNR) și totodată, inițiatorul și coordonatorul acestor două evenimente dedicate cercetării științifice medicale din domeniul neurologiei a spus că:

“Prin importanța și diversitatea domeniilor neurologice abordate, prin amploarea evenimentului, dar mai ales prin valoarea lucrărilor științifice ce vor fi prezentate de către autorii lor – cercetători de top din mari centre universitare ale lumii – putem afirma că această serie de evenimente contribuie cu adevărat la avansarea cunoașterii în universul medical”

Cele două evenimente se desfășoară în format online

Cursul European de Neuroreabilitare – RoNeuro Brain Days, ajuns la a XI-a ediție (17-18 septembrie) și a XVI-a ediție a Școlii Internaționale de Vară de Neurologie (19-21 septembrie) vor da continuitate programelor științifice medicale, al căror concept și dezvoltare se derulează sub egida Fundației Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) în parteneriat cu Societatea de Neurologie din România (SNR) , Institutul de Cercetare RoNeuro din Cluj-Napoca și Academia de Ştiinţe Medicale din România, precum  şi un consorţiu internaţional de universităţi, sub egida Federaţiei Europene a Societăţilor de Neuroreabilitare (EFNR) şi a Federaţiei Mondiale de Neuroreabilitare (WFNR). Evenimentele anterioare s-au realizat cu prezență fizică, participanții putând să facă schimb de idei și în afara orelor de dezbatere. În acest an cele două evenimente se desfășoară în format online:

“Din punct de vedere organizatoric, din cauza condițiilor restrictive impuse de pandemia de COVID-19, am ales să reunim și să derulăm și aceste două manifestări științice în mediul virtual, însă acest lucru va permite ca numărul beneficiarilor să atingă un nou record. Aproximativ 1.200 de neurologi, cercetători, cadre didactice universitare, medici primari, specialiști sau rezidenți, din 25 de țări din întreaga lume, vor avea acces prin platforma online, la cele mai noi informații din domeniul neurologiei” a ținut să precizeze prof.dr. Dafin Mureșanu.

 

Virgil Munteanu

Virgil Munteanu lucreaza in domeniul comunicarii din 1996. Incepand cu anul 2014, Virgil Munteanu, a inceput colaborarea, in calitate de redactor, imbratisand profesia de jurnalist, cu publicatii precum www.doctorulzilei.ro, www.animalzoo.ro, www.evz.ro, ww.capital.ro, www.evz monden.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel