Sari la conținut

Noile mutații ale coronavirusului sunt pe cale să bage Europa în lockdown, din nou?

dovada testului PCR negativ

Noile mutații ale coronavirusului sunt pe cale să bage Europa în lockdown, din nou?

„Apariția noilor mutații ale coronavirusului echivalează cu începerea unei noi epidemii”. Este declarația îngijorătoare făcută de consilierul ştiinţific principal al Guvernului Franței. Potrivit Reuters, Jean-François Delfraissy este de părere că Franța are nevoie de un nou lockdown, pentru a preveni un nou val al pandemiei de coronavirus, mult mai grav.

„Dacă nu înăsprim măsurile, ne vom regăsi de la jumătatea lunii martie într-o situaţie extrem de dificilă. Vom avea probabil nevoie să intrăm din nou în lockdown”, a declarat consilierul ştiinţific principal al Guvernului francez.

Noile mutații ale coronavirusului sunt pe cale să bage Europa în lockdown, din nou?

În prezent, circa 1,5% din cazurile noi de COVID-19 din Franța sunt confirmate cu una dintre noile mutații. Jean-François Delfraissy avertizează că procentajul ar putea crește, apreciind că mutațiile, în principal cea din Marea Britanie, sunt de neoprit.

Din păcate, infecțiile cauzate de mutațiile noului coronavirus, mai contagioase, sunt deja comunitare. În acest fel, Franța este foarte aproape de al treilea lockdown.

Deși campania de vaccinare anti-covid prevestea să se transforme într-un fiasco, Franţa a ajuns în prezent la un milion de persoane vaccinate anti-COVID.  Autorităţile au crescut ritmul de vaccinare, iar guvernul francez și-a propus ca întreaga populație să fie vaccinate până la sfârșitul lunii august.

Expert din Germania. „Noua variantă de coronavirus va crea probleme”

De asemenea, și Helge Braun, şeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel, este de părere că noua variantă de coronavirus va crea probleme în Germania. Braun consideră că este esențială, în acest context, reducerea semnificativă a ratei infectărilor.

„Ne confruntăm deja cu această variantă în mai multe spitale. Asta înseamnă că a sosit în ţara noastră. Și, la un moment dat, aşa cum s-a întâmplat în alte ţări, va prelua controlul şi va cauza probleme. Sunt foarte sigur de acest lucru.

Vrem să o ţinem departe de graniţele ţării pe cât de mult timp posibil. Și să o ţinem sub control acolo unde este deja prezentă”, a declarat Helge Braun, potrivit DPA.

Noua tulpină, care s-a manifestat până acum în principal în Marea Britanie, are un grad mai ridicat de infecţiozitate. Cu toate acestea, nu se poate spune încă în mod cert dacă are şi un grad de mortalitate mai mare.

Rata de infectare în Germania a început să scadă gradual. Luni, Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor a raportat 6.729 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Cifră în uşoară scădere faţă de bilanţul celor 7.141 de cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă săptămâna trecută, potrivit Agerpres.

Numărul cazurilor înregistrate în timpul weekendurilor este de obicei mai mic decât cel din timpul săptămânii ca urmare a numărului mic de teste realizate.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel