Sari la conținut

Nou-născuți încurcați la Maternitatea din Ploiești. „Uitați domne, e copilul vostru. Încerca să ne convingă”. Reacția directorului spitalului

Sursa foto: bapanthene.ro

La Spitalul de Urgență din Ploiești, o mamă a fost externată cu un alt copil decât cel pe care l-a născut. Confuzia s-a produs de la numele femeilor care sunt asemănătoare.

Conform primelor informații, proaspăta mămică care rămăsese internată în spital a realizat că nou-născutul care îi fusese adus nu este al ei. Ulterior, cadrele medicale au fost înștiințate cu privire la încurcătură, iar femeia care a fost externată prima a fost rugată să aducă înapoi bebelușul.

Directorul medical al unității, doctorul Andrei Ilinca: cele două mămici care aveau nume aproape identic

Andrei Ilinca pentru Europa FM: „Confuzia s-a datorat faptului produs de cele două mămici care aveau nume aproape identic. În momentul de față, noi desfășurăm o anchetă internă, analizăm procedurile externe la nivelul spitalului legate de identificare urmând să le îmbunătățim. Și în funcție de rezultatul anchetei vom lua și măsurile necesare”.

Tatăl unuia dintre nou-născuți: Uitați domne, e copilul vostru. Încerca să ne convingă

După cele întâmplate, tatăl uneia dintre cele două fetițe născute în aceeași zi a mărturisit că o asistentă a încercat să-i facă să creadă că nou-născutul care le fusese încredințat era al lor.

„În timp ce îmbrăca copilul, noi i-am spus că nu e copilul nostru. I-am arătat poze cu copilul nostru și doamna a început să îi facă la față, să o modeleze, ca să semene cu copilul din poză”, a declarat tatăl uneia dintre cele două fetițe născute în aceeași zi, Cristian Ioniță, conform Știrile Pro TV.

„Uitați domne, e copilul vostru. Încerca să ne convingă”, a mai adăugat proaspătul tătic.

Cea mai modernă secție de ATI pentru nou-născuți
Sursă foto: Getty Images

Fetița familiei Ioniță, care a venit pe lume pe data de 9 februarie, a fost încredințată altor părinți.

De asemenea, conform sursei citate, o asistență a unității medicale i-a chemat pe cei doi părinți să-și ia fiica, utilizând numele de familie. Însă, nu le-a verificat identitatea. Apoi, aceștia au fost anunțați că au plecat din spital cu un alt copil în drumul spre casă.

„A fost un cumul de factori, copii născuți în aceeași zi, același sex, același nume de familie. Pare ciudat ce vă spun, dar de multe ori apare fenomenul acesta primul venit, primul servit, se anunță, se externează copilul X, prima mamă se duce”, a afirmat Călin Boeru, medic șef al secției de Obstretică-Ginecologie a Spitalului Județean din Ploiești.

Familia Ioniță a declarat că are de gând să apeleze la autorități și să meargă în instanță pentru ca asemenea situații să nu mai aibă loc.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel