Sari la conținut

Nou trend alimentar, pe masa europenilor. Uite care este cea mai recentă delicatesă, o alternativă sănătoasă și hrănitoare

sănătatea sistemului nervos

Nou trend alimentar, pe masa europenilor. Greieri, lăcuste, viermi… A merge la o piață în, de exemplu, China este evident că această sursă de proteină este ceva normal. Insectele sunt gătite și mâncate. În schimb, în Europa această categorie de mâncare este abia la început. Greierul a fost ultimul care s-a alăturat. Einau fost aprobate de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA), la fel cum erau lăcustele migratoare și câteva tipuri de viermi de făină la acea vreme (anul 2021).

Nou trend alimentar, pe masa europenilor. Uite care este cea mai recentă delicatesă, o alternativă sănătoasă și hrănitoare

De fapt, EFSA are în vedere să includă încă zece insecte, astfel încât acestea să poată începe să fie vândute liber în țările europene ca produse alimentare. Fiecare țară are din 2018 autonomie de a vinde bug-urile pe care le dorește individual, atâta timp cât trec de controlul calității acestora.

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a publicat un raport care detaliază beneficiile pe care insectele le aduc în dietă, atât pentru oameni, cât și pentru animale . Mai mult, FAO vorbește despre contribuțiile pozitive pe care insectele le pot aduce societății noastre: o îmbunătățire notabilă a mediului , sunt mai ieftin de înmulțit și sunt sănătoase, potrivit marca.com.

Insectele, alternative sănătoase și hrănitoare

Aceste nevertebrate sunt, conform specialiștilor, „alternative sănătoase și hrănitoare la alimente de bază precum sunt carnea de pui, carnea de porc, carnea de vită și peștele ”, deoarece sunt bogate în proteine ​​și grăsimi bune și bogate în calciu, fier și zinc.

Experții mai spun că „hrănirea unei populații mondiale în creștere necesită o creștere a producției de alimente. Acest lucru va pune inevitabil o presiune severă asupra resurselor deja limitate, cum ar fi pământul, oceanele, îngrășămintele, apa și energia.

Acum, va fi necesar să vedem cum evoluează o astfel de propunere deoarece doar 19% dintre spanioli spun că ar îndrăzni să le încerce.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel