Categories: Ştiri sănătate

Nou trend alimentar, pe masa europenilor. Uite care este cea mai recentă delicatesă, o alternativă sănătoasă și hrănitoare

Nou trend alimentar, pe masa europenilor. Greieri, lăcuste, viermi… A merge la o piață în, de exemplu, China este evident că această sursă de proteină este ceva normal. Insectele sunt gătite și mâncate. În schimb, în Europa această categorie de mâncare este abia la început. Greierul a fost ultimul care s-a alăturat. Einau fost aprobate de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA), la fel cum erau lăcustele migratoare și câteva tipuri de viermi de făină la acea vreme (anul 2021).

Nou trend alimentar, pe masa europenilor. Uite care este cea mai recentă delicatesă, o alternativă sănătoasă și hrănitoare

De fapt, EFSA are în vedere să includă încă zece insecte, astfel încât acestea să poată începe să fie vândute liber în țările europene ca produse alimentare. Fiecare țară are din 2018 autonomie de a vinde bug-urile pe care le dorește individual, atâta timp cât trec de controlul calității acestora.

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a publicat un raport care detaliază beneficiile pe care insectele le aduc în dietă, atât pentru oameni, cât și pentru animale . Mai mult, FAO vorbește despre contribuțiile pozitive pe care insectele le pot aduce societății noastre: o îmbunătățire notabilă a mediului , sunt mai ieftin de înmulțit și sunt sănătoase, potrivit marca.com.

Insectele, alternative sănătoase și hrănitoare

Aceste nevertebrate sunt, conform specialiștilor, „alternative sănătoase și hrănitoare la alimente de bază precum sunt carnea de pui, carnea de porc, carnea de vită și peștele ”, deoarece sunt bogate în proteine ​​și grăsimi bune și bogate în calciu, fier și zinc.

Experții mai spun că „hrănirea unei populații mondiale în creștere necesită o creștere a producției de alimente. Acest lucru va pune inevitabil o presiune severă asupra resurselor deja limitate, cum ar fi pământul, oceanele, îngrășămintele, apa și energia.

Acum, va fi necesar să vedem cum evoluează o astfel de propunere deoarece doar 19% dintre spanioli spun că ar îndrăzni să le încerce.

Recent Posts

Rugăciunea puternică pe care Arsenie Boca o rostea de Paște

Părintele Arsenie Boca rămâne fără îndoială drept unul dintre cei mai milostivi pelerini ai secolului…

52 de minute ago

Cât timp se pot păstra ouăle la frigider. Mulți români fac o greșeală care îi poate îmbolnăvi

Indiferent de forma preferată de preparare, ouăle sunt o parte esențială a alimentației umane. Nu…

o oră ago

Horoscop Camelia Pătrășcanu. O zodie își poate schimba viața! Are parte de ajutor divin

Camelia Pătrășcanu susține că o zodie poate să-și schimbe viața. Însă trebuie să facă astăzi…

2 ore ago

Când e cazul să mergi urgent la oftalmolog. Medic: „Nu îţi dai seama că suferi de această afecţiune”

Medicul Adriana Furtună a discutat, la Sfatul Sănătății cu Andreea Cigolea, despre degenerescența maculară, dar…

2 ore ago

Ce se întâmplă cu tensiunea arterială la o oră după ce bei cafeaua

Ce se întâmplă cu tensiunea noastră arterială la 1 oră după ce am băut o…

3 ore ago

Ce înseamnă dacă ți se stinge lumânarea de la Înviere până să ajungi acasă

An de an, în Sâmbăta Mare, o minune are loc în Biserica Sfântului Mormânt din…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic