sâmbătă, decembrie 5, 2020
Ana Maria Nitu

Ai probleme să te lași de fumat? Este foarte greu pentru un fumător să renunțe la țigări fără medicamente care înlocuiesc nevoia organismului pentru nicotină sau fără o ambiție de fier. Iată că a fost descoperită o metodă nouă

Psihologii și medicii au început să caute noi metode prin care să îi facă pe oameni să se lase de fumat. Dacă au început cu o campanie agresivă, cu imagini cu oameni care suferă de cancere de gât, plămâni și esofag, aceștia au încercat să schimbe tactica și să empatizeze cu fumătorii cu ajutorul emoților.

Discursurile motivaționale, cele care empatizează cu fumătorii și le oferă emoție și speranță s-au doevedit a fi cea mai bună tactică pentru a încerca să faci pe cineva să se lase de fumat. Cercetătorii au testat teoria pe 25 de participanți la un studiu, care fumau aproape 10 țigări pe zi timp de un an. La început, creierul lor asocia imaginile cu țigări cu ceva plăcut, însă după ce au urmărit un videoclip motivațional, aceștia au asociat imaginile cu țigări cu ceva dezagreabil.

Sesiunile cu un psiholog antrenat pentru astfel de discursuri ar putea fi noua metodă care să îi ajute pe dependenți, însă acestora le trebuie o pregătire pe măsură.

A.

Parteneri