Sari la conținut

Nouă paşi pentru o pedichiură perfectă

Vara este anotimpul în care mai mult ca oricând trebuie să avem grijă de modul în care arată picioarele noastre. ,,Unghiile trebuie să fie perfecte, iar pielea de pe călcâie nu trebuie să trădeze faptul că nu avem timp să ne ocupam de pedichiură. Asta nu inseamna ca in sezonul rece trebuie sa le neglijam”, spune Lăcrămioara Enache, tehnician Melkior.
Iată cum ne putem răsfăţa picioarele:

1. Primul pas pe care trebuie să-l urmăm este să ne pregătim picioarele. Acest moment va fi şi unul de relaxare.,,Avem nevoie de un bazin pentru pedichiura cu apă caldă în care adăugăm o pastilă efervescentă care ne va relaxa picioarele şi ne va ajuta să îndepărtăm mai uşr stratul de piele bătătorită (calozităţile)”, explică Lăcrămiora.

2. După ce am ţinut picioarele în apa călduţă timp de 15-20 minute este bine să folsim o pilă pentru călcâie ca să înlăturăm pielea bătătorită. ,,Este indicat să evităm folosirea instrumentelor cu lame pentru a nu stimula creşterea calozităţilor”, adaugă tehnicianul.

Citeste si:

3. Lăcrămioara ne mai sfătuieşte să scurtăm unghiile şi împingem cuticulele. Unghiile nu trebuie scurtate foarte mult şi trebuie pilite drept pentru a evita încarnarea lor, iar pe cuticule putem pune un ulei hidratant.

4. Continuăm cu un exfoliant pentru eliminarea celulelor moarte şi cu o mască pentru hidratare pe care o lăsăm să acţioneze 10-20 minute.

5. Ştergem surplusul de mască şi facem masaj cu o cremă reparatoare sau cu un gel răcoritor.

6. Am terminat cu hidratarea şi  continuăm cu aplicarea culorii pe unghii.

7. „Ca oja să se fixeze şi sa reziste foarte bine trebuie să înlăturăm orice urmă de grăsime sau praf de pe suprafaţa unghiilor cu un dehidrator sau superdegresant după care aplicăm o bază protectoare. Aceasta poate să fie una transparentă sau una tratament pentru unghii îngălbenite, striate sau moi”, mai spune specialistul.

8. Oja pe care o aplicăm trebuie să fie fluidă şi aplicată în două straturi fine, nu unul gros, pentru a se usca mai repede şi a rezista mai mult.

9. La finalul pedichiurii punem un strat de top coat cu luciu puternic sau cu uscare rapidă

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.