miercuri, martie 22, 2023

Noua tulpină de coronavirus simptome. Tusea, oboseala, durerile în gât și durerile musculare pot fi mai frecvente la persoanele testate pozitiv cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, potrivit unui studiu al Office for National Statistics (ONS)

Cercetătorii au observat evoluția bolii pe un eșantion de 6.000 de persoane pentru a vedea care sunt diferențele între manifestarea tulpinii vechi și cea descoperită în Marea Britanie.

Te-ar mai interesa: Za’atar, un condiment care stimulează sistem...

Pierderea gustului și a mirosului pot fi puțin mai puțin probabile la pe cei cu noua formă a virusului. Cu toate acestea, este încă unul dintre cele trei simptome principale ale virusului.

Site-ul NHS spun că simptomele pot include: o temperatură ridicată, o tuse continuă și o pierdere sau schimbare a simțului mirosului sau gustului. Majoritatea persoanelor infectate cu virusul dezvoltă cel puțin unul dintre aceste simptome.

Noua tulpină de coronavirus simptome

Noua variantă, care a fost observată pentru prima dată în Marea Britanie, în septembrie, se răspândește mai ușor decât forma anterioară a virusului și s-a răspândit acum în tot Regatul Unit, provocând o creștere coniderabile a numărului de cazuri.

Te-ar mai interesa: Ficatul gras: fructul care ajută la reducerea grăs...

Există unele dovezi că noua tulpină ar putea fi mai mortală decât alte variante, deși datele nu sunt încă suficient de clare pentru a spune cu certitudine. Alte două variante – una din Africa de Sud și alta din Brazilia – circulă, de asemenea, deși la niveluri inferioare.

Analiza ONS a analizat simptomele raportate de oameni cu până la o săptămână înainte de a fi testați pozitiv cu noua tulpină de coronavirus, și le-a comparat cu simptomele celor infectați cu varianta veche de virus.

Te-ar mai interesa: Focar de paralizie în Europa, provocat de operaţii...

Au fost testați pe parcursul a două luni între mijlocul lunii noiembrie și mijlocul lunii ianuarie.

Într-un grup de aproximativ 3.500 de persoane cu noua variantă:

35% au spus că au avut tuse
32% s-au confruntat cu oboseală
25% au avut dureri musculare
21,8% au avut dureri în gât

Într-un grup de 2.500 de persoane cu tulpina veche:

28% au avut tuse
29% s-au confruntat cu oboseală
21% au avut dureri musculare
19% aveau o durere în gât
Studiul a constatat că 16% dintre cei cu noua tulpină și-au pierdut simțul gustului, în timp ce 15% și-au pierdut simțul mirosului.

Te-ar mai interesa: Rolul markerilor tumorali în diagnosticul bolilor ...

Acest procent a fost ușor mai scăzut decât cel raportat de persoanele cu varianta veche (18% pentru ambele).

Încărcătură virală mai mare

Prof. Lawrence Young, virolog și profesor de oncologie moleculară la Universitatea din Warwick, a declarat că noua tulpină a virusului are 23 de modificări în comparație cu virusul original din Wuhan.

„Unele dintre aceste modificări în diferite părți ale virusului ar putea afecta răspunsul imun al organismului și, de asemenea, ar putea influența gama de simptome asociate cu infecția”, a declarat medicul pentru BBC.

Te-ar mai interesa: Remedii naturale împotriva infecțiilor urinare. Of...

Persoanele infectate par să producă o cantitate mai mare de virus și acest lucru ar putea duce la o infecție mai răspândită în organism „, probabil, reprezentând tuse, dureri musculare și oboseală prelungite și agravate”, a adăugat Prof Young.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private