miercuri, decembrie 8, 2021

Noul ministru al Sănătății a anunțat cele două măsuri pentru valul 5. „Pot evita o mortalitate excesivă”.

Joi, 25 noiembrie, Alexandru Rafila a preluat mandatul de ministru al Sănătății. Acesta a declarat că a fost „afectat de sutele de morți care s-au înregistrat zilnic în țara noastră”.

În acest context, noul ministru al Sănătății dorește ca noile măsuri pentru valul 5 al pandemiei să fie luate cât mai urgent.

Te-ar mai interesa: Operații și tratamente gratuite pentru copiii cu d...

„Trebuie să ne pregătim și să facem tot ceea ce putem pentru ca acest lucru să nu se mai repete. Trebuie să dăm speranță oamenilor că în anul 2022 vom găsi drumul spre normalitate.

Măsurile de sănătate publică pe care le vom lua trebuie să le luăm în interesul mersului economiei și al unei vieți mai bune în țara noastră”.

Noul ministru al Sănătății a anunțat cele două măsuri pentru valul 5. „Pot evita o mortalitate excesivă”

Acesta a explicat care sunt cele două măsuri importante pe care le are în vedere, pentru diminuarea efectelor următorului val.

„Dezvoltarea sistemului de asistenţă medicală ambulatorie şi creşterea capacităţii de testare sunt două măsuri absolut necesare, pentru că ele pot duce la controlul pandemiei şi pot evita o mortalitate excesivă, cum s-a întâmplat în acest val patru.

Te-ar mai interesa: Primul centru din România care angajează, în mod d...

Din păcate, lumea se duce foarte târziu la medic şi aşa apar complicaţii foarte greu de gestionat”, a explicat Alexandru Rafila, potrivit Antena 3.


Alexandru Rafila: „Orice persoană simptomatică va avea acces la testare gratuită”

În ceea ce privește capacitatea de testare, ministrul Sănătății are în vedere implicarea mai activă a medicilor de familie.

„În primul rând, să găsim o parte din centrele de vaccinare care să facă şi testare, prin fluxuri separate.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știi înainte să faci o operație. Exp...

Apoi, trebuie încurajată testarea prin medicii de familie. Orice persoană simptomatică are acces la testare gratuită”, a subliniat Alexandru Rafila.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri