Sari la conținut

Novak Djokovic a recunoscut că a încălcat regulile de izolare. Ce riscă marele sportiv

Novak Djokovic a recunoscut că a încălcat regulile de izolare, deși era testat pozitiv, descriind-o drept o „eroare de judecată”, potrivit BBC.

Novak Djokovic a recunoscut că a încălcat regulile de izolare. Riscă închisoare

Într-o postare pe Instagram, sârbul a recunoscut că s-a întâlnit cu jurnaliștii francezi pentru un interviu, la două zile după ce a fost testat pozitiv.

Novak Djokovic: „Accept că ar fi trebuit să reprogramez”

„Vreau să subliniez că m-am străduit foarte mult să asigur siguranţa tuturor şi respectarea obligaţiilor de testare. Am participat la un meci de baschet la Belgrad, la 14 decembrie, după care s-a anunţat că un număr de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19. În ciuda faptului că nu am avut simptome de covid, am făcut un test rapid de antigen în 16 decembrie, care a fost negativ şi, din precauţie, am făcut şi un test PCR oficial şi aprobat în aceeaşi zi”, a spus sportivul, într-un comunicat postat pe Instagram.

Novak Djokovic a onorat interviul pentru L’Equipe

„Următoarea zi am participat la un eveniment la Belgrad, înainte am făcut un test antigen rapid care a fost negativ. Am fost asimptomatic și m-am simțit bine și nu am primit notificarea testului PCR pozitiv decât după eveniment.

În următoarea zi, pe 18 decembrie am fost la centrul de tenis din Belgrad pentru un interviu pentru L’Equipe. Am anulat toate celelalte evenimente cu excepția aceluia. M-am simțit obligat, dar am asigurat distanța socială și am purtat mască”, a explicat acesta.

Ce spune tenismenul despre completarea greșită a actelor

„Agentul meu îşi cere sincer scuze pentru greşeala administrativă de a bifa caseta incorectă despre călătoria mea anterioară înainte de a veni în Australia. Aceasta a fost o eroare umană şi cu siguranţă nu deliberată”, a adăugat el.

Djokovic, care nu este vaccinat, speră să-și apere titlul de la Australian Open de săptămâna viitoare. Sportivului i s-a retras viza pe 6 ianuarie, la scurt timp după ce a sosit în țară, pe fondul întrebărilor cu privire la scutirea de vaccin care i-ar fi permis să intre. Datorită acestui incident, sportivul riscă să stea după gratii un an de zile.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Novak Djokovic (@djokernole)

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel