Sari la conținut

Nu ai timp să mergi la sală? Te poți antrena acasă în doar cinci minute

Lipsa timpului liber, probabil cea mai frecventă cauză care nu ne permite să facem mai des exerciţii fizice, s-ar putea să nu mai fie o problemă. Cercetări recente arată că o şedinţă scurtă de efort intens, chiar de cinci minute, ar putea fi mult mai eficientă pentru metabolism decât două ore de aerobic sau o oră de alergat.

Potrivit acestor cercetări, sesiuni concentrate de exerciţii fizice intense strecurate în rutina zilnică îmbunătăţesc presiunea sanguină, având rezultate mai bune pentru sănătate decât un antrenament de durată mai mare.

Totuşi, nu orice exerciţii care se întind pe parcursul a doar cinci minute se dovedesc benefice. Experţi în fitness au recomandat un astfel de program de antrenament.

Ben Greenfield, specialist în fitness şi triatlon:

„Să fim serioşi – dacă ai la dispoziţie o perioadă foarte scurtă pentru antrenament, e puţin probabil că ai avea acces la echipament de sală sau aparate fitness. Deci pentru exerciţii scurte, cel mai bine te foloseşti de propria greutate corporală.”

Citeste si:

Încearcă setul următor de exerciţii:

  • 25 de sărituri
  • 20 de abdomene
  • 15 genuflexiuni în ritm încet, controlat
  • 10 flotări în ritm încet, controlat
  • 10 „burpee” (exerciţiu care foloseşte puterea întregului corp şi se realizează în patru sau mai mulţi paşi)

„Cred că ceva este mereu mai bun decât nimic! Poţi să accelerezi ritmul inimii, să lucrezi la muşchi şi chiar să îţi întinzi întregul corp”, este de părere şi Kristin McGee, un instructor de yoga şi pilates pentru celebrităţi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.