luni, ianuarie 30, 2023

Nu elimina aceste produse din dietă! Cel mai mare organ va avea de suferit. Alimente care îți protejează ficatul, cel mai mare organ solid, cea mai mare glanda a corpului uman care  are peste 500 de funcții esențiale.

De la producerea de proteine, colesterol și bilă până la stocarea de vitamine, minerale și chiar carbohidrați. Pentru a-ti proteja acest organ, trebuie sa ai grija la alimentație.

Te-ar mai interesa: O zodie este atenționată. Numerolog: Fiţi rezisten...

Ficatul este un organ foarte puternic

De asemenea, descompune toxinele precum alcoolul, medicamentele și subprodusele naturale ale metabolismului. Păstrarea ficatului în formă bună este importantă pentru menținerea sănătății.

1. Cafeaua
Cafeaua este una dintre cele mai bune băuturi pe care le puteți bea pentru a promova sănătatea ficatului. Studiile au arătat că această licoare protejează ficatul de boli, chiar și în rândul celor care au deja probleme cu acest organ.

2. Ceai
Este considerat pe scară largă ca fiind benefic pentru sănătate, dar dovezile au arătat că acesta poate avea beneficii deosebite pentru ficat.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă iei o linguriță de oțet înaint...

Consumul a 10 căni de ceai verde pe zi a fost asociat cu îmbunătățirea markerilor sanguini ai sănătății ficatului (6Sursa sigură), conform unor studii.

Nu elimina aceste produse din dietă! Cel mai mare organ va avea de suferit

3. Grapefruit
Acest fruct conține antioxidanți care protejează ficatul în mod natural. Cei doi antioxidanți principali care se găsesc în grapefruit sunt naringenina și naringina.

Mai multe studii pe animale au constatat că ambele ajută la protejarea ficatului de leziuni. Se știe că efectele citricelor se manifestă în două moduri: reducerea inflamației și protejarea celulelor.

Te-ar mai interesa: ”Noul Nostradamus” susține că al Treilea Război Mo...

4. Afinele și merișoarele

Atât afinele, cât și merișoarele conțin antociani, care sunt antioxidanți care dau fructelor de pădure culorile lor distinctive. De asemenea, acestea au fost legate de multe beneficii pentru sănătate.

Mai multe studii pe animale au demonstrat că afinele și merișoarele întregi, precum și extractele sau sucurile lor, pot ajuta la menținerea ficatului sănătos.

Te-ar mai interesa: Ce spune numărul zodiei tale despre tine! Astrolog...

Consumul acestor fructe timp de 21 de zile a protejat ficatul de leziuni. În plus, afinele au ajutat la creșterea răspunsului celulelor imunitare și a enzimelor antioxidante, potrivit healthline.com.

5. Strugurii

Strugurii, în special cei roșii, conțin o varietate de compuși vegetali benefici. Cel mai cunoscut este resveratrolul, care are o serie de beneficii pentru sănătate.

Multe studii pe animale au arătat că strugurii și sucul de struguri pot fi benefice pentru ficat.

Te-ar mai interesa: Sirop magic pentru tusea seacă. Lidia Fecioru: E f...

Studiile au constatat că pot avea diverse beneficii, inclusiv reducerea inflamației, prevenirea daunelor și creșterea nivelului de antioxidanți.

Un studiu a arătat că suplimentarea cu extract de struguri timp de 3 luni a ajutat la îmbunătățirea funcției hepatice.

Cu toate acestea, deoarece extractul de semințe de struguri este o formă concentrată, este posibil să nu experimentați aceleași efecte ca și în cazul consumului de struguri întregi.

Sunt necesare mai multe studii înainte de a putea recomanda administrarea de extract de semințe de struguri pentru a promova sănătatea ficatului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private