marți, august 16, 2022

Psihoterapia, numita si “terapia prin vorbire” este un termen umbrela care include o varietate de modalitati de a ajuta persoanele cu boli mintale si dificultati. Chiar dacă multe persoane se află în dificultate, ele ezita inca sa apeleze la psiholog din cauza stigmatului asociat celor care au nevoie de aceste servicii.

Psihoterapia, punctul de plecare pentru o viață sănătoasă

În acest context, caravana Terapeutică, un cabinet terapeutic mobil, al cărui scop este să promoveze importanța psihoterapiei pentru o viață sănătoasă și împlinită. Prima oprire a Caravanei Terapeutice este la Pitești, în weekendul 2-3 iulie 2022.

Te-ar mai interesa: Zodii lovite de karma. Urania: Blocaje care dau bă...

Psihoterapia, punctul de plecare pentru o viață sănătoasă

Cu sprijinul Primăriei Municipiului Pitești, Caravana Terapeutică și psihologii și psihoterapeuții voluntari se vor afla între orele 10:00-19:00 în Piața Vasile Milea – PlatouMobilux din Piteşti, judeţul Argeș.

Sunt așteptate toate persoanele interesate să afle mai multe despre psihoterapie, cum arată și ce se întâmplă într-un cabinet de terapie, să afle concepte generale din psihologie, dar și lucruri noi despre sine, prin aplicarea și interpretarea unor chestionare despre scenariul de viață.


“Psihoterapia este pentru nebuni” nu este decât un mit și vrem să-l înlăturăm. De cinci ani oferim în fiecare an pe plaja din Vama Veche informații despre importanța psihoterapiei și a impactului acesteia pentru o stare de bine și o viață sănătoasă.

Te-ar mai interesa: Obiceiul care îți afectează sănătatea inimii și a ...

Prin CaravanaTerapeutică ajungem dincolo de Vama Veche și mai aproape de visul nostru de a face psihoterapia accesibilă oricărui român. În 2022 ne propunem să vorbim cu peste 1.000 de oameni din 10 orașe mici și mijlocii din țară, cu sprijinul și implicarea psihoterapeuților locali, care oferă gratuit ședințe de terapie celor interesați”, a declarat Alexandru Bușilă, fondator Asociația Enable Emotions, psihoterapeut.

Te-ar mai interesa: Băuturi care topesc grăsimea. Medic: Opresc pofta ...

Foarte multe persoane luptă cu cel puțin o problemă emoțională (divorț, despărțire, stimă de sine scăzută, pierderea locului de muncă, gelozie, furie, deces, imposibilitatea găsirii 2 unui sens al vieții etc.).

Conform statisticilor OMS, aproximativ 2 milioane de români suferă de depresie, fără a include cazurile care nu au fost încă diagnosticate. La nivel mondial, în 2020, depresia a fost prima cauză de incapacitate de muncă, fără să luăm în calcul ceea ce pandemia a generat în rândul oamenilor la nivel global. În aceste condiții foarte mulți români ezită să apeleze la serviciile unui psihoterapeut.

Te-ar mai interesa: Dezvăluirile unei actrițe celebre: ”M-am oprit pen...

Lăsând la o parte toate clișeele generate de filme, seriale și bancuri, în cabinetul unui psihoterapeut te așteaptă o întâlnire cu tine, întrucât vei trece printr-un proces de transformare pozitivă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private