marți, noiembrie 30, 2021

Simptomele ușoare ale COVID-19 care pot duce la complicații severe. Un spital din Delhi a primit pacienți care prezintă afecțiuni medicale grave, în principal din cauza ignorării testelor la apariția simptomelor

Te-ar mai interesa: Un medic atenționează. Greșeala pe care o fac mulț...

COVID-19.

Cea mai recentă serie de pacienți de la spitalul Sir Ganga Ram este un studiu de caz în sine, care relevă repercusiunile ignoranței cu privire la una dintre cele mai letale boli ale vremurilor noastre – COVID-19.

În ultima vreme, spitalul a primit pacienți care prezintă afecțiuni medicale grave, în principal din cauza ignorării testelor la apariția simptomelor COVID. Spitalul a spus că a primit pacienți cu febră înaltă, dureri corporale și musculare severe, accident vascular cerebral, tromboză la nivelul picioarelor, fibroză pulmonară și afectare cardiacă, manifestările

Te-ar mai interesa: Este Omicron o variantă mai agresivă? Mai are rost...

clasice ale COVID-19.

Investigația clinică a treizeci de astfel de pacienți a arătat că nu au fost supuși niciodată testului pentru a detecta virusul, în ciuda dezvoltării simptomelor ușoare ale bolii, crezând că simptomele vor dispărea singure.

Netastarea poate duce la complicații și ulterior la moarte

„Cu toate acestea, acești pacienți s-au repezit la spital când complicațiile lor ușoare au început să evolueze spre cele moderate și majore ale COVID”, a spus dr. Atul Kakar, vicepreședinte, departamentul de medicină internă, Spitalul Sir Ganga Ram. Complicațiile au inclus febră de grad

Te-ar mai interesa: Imunitatea naturală nu vă protejează la fel de bin...

înalt, dureri corporale și musculare severe, accident vascular cerebral, tromboză la nivelul picioarelor, fibroză pulmonară și afectare cardiacă.

Numai în ultima lună, am tratat aproape 30 de pacienți cu COVID induse de complicații moderate până la majore, fără a se face niciun test de COVID. Testele anticorpilor COVID la toți acești pacienți s-au dovedit a fi pozitive. Acești pacienți au venit cu afectarea plămânilor, a sistemului nervos, a inimii și a vaselor de sânge. Mulți pacienți care au avut implicare pulmonară au necesitat suplimentarea cu oxigen și câteva medicamente speciale ”, a

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știi dacă te reinfectezi cu coronavi...

adăugat dr. Kakar. Conform medicilor, astfel de pacienți ar fi putut evita stadiul sever al bolii dacă ar fi optat pentru testarea timpurie și tratamentul bolii.

Testează-te la cel mai ușor indiciu al simptomelor

Persoanele cu oricare dintre simptomele ușoare ale COVID nu ar trebui să o ia ușor. Ar trebui să fie testați imediat și să fie sub supraveghere medicală. Orice persistență sau deteriorare ar trebui raportată de urgență ”, a avertizat Kakar.

„În timp ce COVID rămâne o boală autolimitată în majoritatea cazurilor, testarea și supravegherea rămân în continuare esențiale la toate

Te-ar mai interesa: Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Andrei...

tipurile de pacienți, în special persoanele în vârstă și imun-compromise sau care au afecțiuni medicale subiacente, cum ar fi diabetul, cancerul, bolile pulmonare sau renale. Afectează diferite persoane în moduri diferite. Majoritatea persoanelor infectate vor dezvolta boli ușoare până la moderate și se vor recupera cu izolarea la domiciliu ”, a adăugat el.

Simptomele comune care trebuie avute în vedere

Cele mai frecvente simptome ale acestei infecții virale mortale sunt:

 • Febră
 • Tuse seacă
 • Dificultăți de respirație sau inspirație
 • Oboseală
 • Dureri
 • Durere de gât
 • Diaree
 • Greaţă
 • Vărsături
 • Durere abdominală
 • Apetit redus

Simptomele neobișnuite la care să fiți atenți

COVID-19 este o boală care este imprevizibilă și poate afecta diferite persoane în moduri diferite. Simptomele sale sunt, de asemenea, variate. În afară de simptomele comune menționate mai sus, iată câteva semne neobișnuite ale bolii.

 • Conjunctivită
 • Durere de cap
 • Pierderea gustului sau a mirosului
 • erupție pe piele
 • Decolorarea degetelor sau degetelor de la picioare

Fiți atenți la oricare dintre aceste semne și faceți testul imediat dacă observați oricare dintre ele. Vă poate salva viața.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri