Sari la conținut

„Nu îl operez, îi…!”, mesajul chirurgului Mircea Beuran pentru procurorul DNA

„Nu îl operez, îi salvez viața! Eu am alt jurământ. Jurământul meu nu l-am încălcat niciodată”, este răspunsul la întrebarea adresată de jurnalistul Răzvan Dumitrescu, care l-a întrebat ce ar face în cazul în care ar trebui să-l opereze pe procurorul de caz. 

În aprilie 2020, Mircia Buran s-a confruntat cu un proces DNA sub supraveghere judiciară pentru acuzații de luare de mită. În calitate de președinte al Senatului universitar și decan al secției a X-a Chirurgie a Colegiului de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, DNA a susținut că a primit 10.000 de euro de la medici în decembrie 2018 „pentru a garanta ocuparea universității”. Asistent Chirurgie Generală „Carol Davila”, Universitatea de Medicină și Farmacie București.

În noiembrie 2022, Mircea Buran a fost achitat în dosar de Tribunalul Giurgiu, însă numai DNA a contestat decizia, iar miercuri Curtea de Apel București a respins recursul procurorului ca nefondat. În cauză, chirurgul Myrcia Buran a fost în cele din urmă achitat.

Citeste si:

Invitat la Antena 3, Mircea Beuran a făcut primele declarații după achitare. Întrebată cine va plăti daunele aduse imaginii lui, dr. Mircea Beuran a spus că habar nu are în acest moment nu se gândește la asta.

„Am început cu o vacanță, ne odihnim un pic după oboseala celor trei ani și judecăm și vom avea un răspuns. Nu am o explicație pentru cele întâmplate. Din momentul în care m-am simțit nevinovat în sinea mea, am lăsat să scormonească și până la urmă, decizia este cea de ieri. Despre procuror, numai de bine. Îi doresc să fie sănătos. Urmărind istoricește, mă gândesc că doctorii care sunt în România, sunt doctori formați aici și este o obligație morală, în momentul în care înveți aici, să întorci obligația poporului tău”, a declarat Mircea Beuran.

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu l-a întrebat ce ar face în cazul în care ar trebui să-l opereze pe procurorul de caz. Medicul Mircea Beuran n-a stat pe gânduri şi a spus că i-ar salva viaţa: „Nu îl operez, îi salvez viața! Eu am alt jurământ. Jurământul meu nu l-am încălcat niciodată”, a mai declarat Mircea Beuran la Antena 3.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.