joi, iunie 30, 2022

Nu mai arunca coaja de pepene! Spre deosebire de alte fructe, coaja pepenelui este groasă, ceea ce o face foarte greu de consumat. Coaja este una dintre cele mai sănătoase componente ale acestui fruct. Acesta reprezintă un ingredient ideal pentru a menține organismul hidratat și a îndepărta toxinele.

De obicei, coaja de pepene ajunge la gunoi. Însă, spre surprinderea unora, există însă alternative pentru a profita la maximum de această parte a fructului.  Este delicioasă pentru consistența, prospețimea și aroma deosebită.

Te-ar mai interesa: Măsură de urgență. Ce se întâmplă cu băuturile cu ...

Nu mai arunca coaja de pepene! Beneficii uimitoare pentru sănătate

Deși unele persoane pot considera gustul prea amar sau neplăcut, realitatea este că coaja de pepene verde poate fi consumată și în mușcături sau în smoothie-uri. Cel mai bun lucru sunt beneficiile care se obțin din el.

nu mai arunca coaja și ține cont că experții încep să o considere un element fundamental pentru bunăstarea persoanelor care o consumă.

Pepenele roșu: Beneficii

Recent, în cadrul conferinței National Watermelon Promotion Board din Statele Unite, au fost anunțate câteva beneficii și calități ale cojii acestui fruct, precum „vitamina A, care este bună pentru vedere; vitamina B6, care acționează ca un neurotransmițător și, prin urmare, previne tulburări precum anxietatea și stresul; și vitamina C, care întărește sistemul imunitar”, a explicat Gordon Hunt.

Te-ar mai interesa: Atenție la acest medicament! Medicul Mihai Craiu t...

Smoothie-uri care includ și coaja albă de pepene verde

Potrivit informațiilor de la specialiști, sportivilor de înaltă performanță li s-au recomandat smoothie-uri care includ și coaja albă de pepene verde. Și este că are citrulină, care ajută la oxigenare și aduce beneficii circulației sanguine.

O alta dintre utilizările comune pe care le puteți lua în considerare pentru coaja de pepene este includerea acesteia ca parte a îngrășământului sau a compostului organic din grădina dumneavoastră. Poate aduce tot felul de beneficii pozitive plantelor tale.

Te-ar mai interesa: Secretul neștiut al usturoiului. De ce trebuie con...

Cei care sunt conștienți de impactul amprentei de carbon a ființelor umane pe planetă au luat decizia de a promova utilizarea cojii acestui fruct ca recipient. Deci poate fi forma ideală pentru jeleurile tale sau vasul pentru băuturi proaspete.

Este, de asemenea, un germinator puternic datorită tipului de componente găsite în scoarța sa. Doar puneți o sămânță în partea albă și adăugați puțină apă. Vei observa cum vei avea muguri mici intr-un timp foarte scurt.

Te-ar mai interesa: Consumă acest sirop pe stomacul gol. Lidia Fecioru...

Coaja de pepene galben este excelentă și ca mască. Poți tăia foi subțiri și o aplici pe față, asta te va ajuta să elimini impuritățile. Puteți prepara și o infuzie cu această parte albă pentru a o folosi ca tonic.

Coaja de pepene verde în partea sa albă este bună și dacă o tai cubulețe și o adaugi într-o salată, doar las-o să se odihnească cu lămâie și vei observa savoarea delicioasă pe care o ia.

Te-ar mai interesa: Când să vă faceți griji pentru o durere de stomac?...

Acum că știi care sunt întrebuințările pe care le poți da cojii de pepene verde acasă, poți profita de calitățile acesteia pentru ca aceasta să devină aliatul tău în mai multe sarcini.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private