Sari la conținut

Nu mănânci fasole de teama balonării? Trucul secret care îți va proteja stomacul

fasolea din conserva
Sursă foto: gastropedia
Atentie la fasolea din conserva

Fasolea, dar și alte cereale, precum năutul, lintea sau soia, dau flatulență deoarece conțin cantități mari de oligozaharide, un tip de carbohidrat care nu este digerat de organism și care poate provoca disconfort abdominal și colici.

Oligozaharidele prezente în fasole sunt folosite ca hrană pentru bacteriile intestinale, favorizând fermentarea gazelor intestinale. Cu toate acestea, unele strategii, cum ar fi înmuierea fasolei și gătitul bine, ajută la reducerea formării de gaze în intestin.

În plus, unele măsuri, precum masajul abdomenului, utilizarea medicamentelor și consumul de ceaiuri, de exemplu, pot ajuta și la eliminarea gazelor intestinale care s-au format deja.

In vremurile noastre, fasolea este evitata, iar de cele mai multe ori cauza este balonarea. Astazi iti spunem cum trebuie sa fierbi fasolea uscata, incat sa obtii un gust desavarsit, care nu va face rau stomacului.

Trucuri secrete care îți vor proteja stomacul

1. Alege bine fasolea. Chiar daca arata exceptional, chiar daca este ambalata, fasolea trebuie aleasa, caci contine multe impuritati si unele boabe pot fi stricate.

2. Lasa fasolea la inmuiat cateva ore, de preferinta din seara de dinaintea zilei in care planuiesti sa o gatesti. Astfel, fasolea uscata se hidrateaza si va fierbe mai usor, dar si elibereaza substantele ce provoaca indigestie si disconfort.

3. Cand te pregatesti sa pui fasolea la fiert, schimba apa in care au stat peste noapte, nu o pune la fiert in aceeasi apa.
4. Schimba apa in care fierbi fasolea de cel putin 3 ori, de fiecare data schimband apa cu una de aceeasi temperatura. In caz contrar, fierberea stagneaza, iar boabele raman nefierte.

5. Daca faci mancare de fasole si urmeaza sa adaugi bulion sau rosii, nu le adauga decat la final, caci rosiile si derivatele din rosii opresc fierberea si, din nou, boabele de fasole raman nefierte.

6. Ai grija cu ce asociezi fasolea atunci cand o mananci. Desi bunicii nostri o mancau in perioadele de post, deci fara carne, multa lume nu concepe o mancare de fasole fara carnati sau afumatura alaturi. Acest obicei alimentar este gresit, deoarece combinatia este foarte indigesta si hiperproteica. Mananca mancarea de fasole simpla, cu o salata alaturi si sigur stomacul tau iti va multumi, scrie RetetePractice.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel