Categories: Stil de viaţă

Nu mânca acest aliment de Revelion! Vei avea ghinion în anul următor

 Dacă te gândești să faci frigărui cu carne de pui pentru noaptea dintre ani, mai gândește-te. E bine să pui orice pe masă, în afară de carne de pasăre, în special de pui. Se spune că acesta alungă norocul din casă și nu te lasă să privești spre viitor.

Cam șase grupe de alimente sunt considerate aducătoare de noroc, în toată lumea: strugurii, verdețurile, peștele, carnea de porc, leguminoasele și prăjiturelele.

Ce să mănânci de Revelion ca să ai noroc

Daca vrei sa-ti creezi un meniu norocos pentru noaptea de Revelion, atunci trebuie sa tii cont de acestea, potrivit jurnalul.ro.

Strugurii. Este bine să mâncăm 12 boabe, fiecare boabă este echivalentul unei luni din an. În ultimii 100 de ani, s-a încetățenit credința printre spanioli ca 12 boabe de strugure, inghitite pe ritmul ultimelor douasprezece batai ale ceasului cu pendula, inainte de miezul noptii dintre ani, le vor aduce noroc cu carul.

VERDETURI SI SALATE. In aceasta categorie e inclusa si varza, care se mananca, in noaptea de Anul Nou, si cruda, nu numai murata. Ideea este sa mananci frunze verzi, cat mai multe, de orice fel. Frunza verde este similara cu… „verzisorii”, adica cu banutii de care avem nevoie tot anul. Verdeturile sunt deci simbolul norocului la bani. Danezii mananca verdeturi cu zahar si scortisoara, nemtii – varza murata, iar in sudul Statelor Unite se pune in mijlocul mesei un bol plin cu frunze verzi de tot felul, sa alegi ce-ti place.

LEGUMINOASELE. Datorita formei lor rodunde, leguminoasele – fasole, mazare, linte – simbolizeaza, de asemenea, banii.

CARNEA DE PORC. E tradi­tionala pe masa de Craciun atat in Europa, cat si in America. Porcul inseamna prosperitate, asa ca in unele locuri, în multe dintre satele si burgurile din Austria, de exemplu, masa se decoreaza cu purcelusi… de martipan. Și nu sunt numai de decor!

PESTELE. E si el nelipsit, in Evul Mediu fiind cel mai popular aliment de Anul Nou. Iar dintre pesti, cel mai popular este codul, care avea capa­citatea sa poata fi transportat dintr-un loc in altul, fara a se altera. În tarile cu deschidere la marile si oceanele lumii, consumul de peste pe 1 ianuarie e si un semn ca vor avea o recolta bogata in noul an.

PRAJITURILE! Despre ele am putea vorbi la nesfarsit. Sunt esenta Sarbatorilor (si nu numai a celor de iarna!). Cele mai multe dintre cele preparate pentru anul nou au forma rotunda (uneori de inel), cozonacii si painea dulcea de Anul Nou (in Grecia ii spune Vasilopita, de la Sfantul Vasile) se umplu cu bănuți și cu răvașe si se impart cu ceilalti comeseni. Nu reprezinta doar prospetitatea unui individ, ci si comuniunea sa cu ceilalti.

LA MULȚI ANI!

Recent Posts

Cine nu ar trebui să mănânce carne de miel. Este interzis în aceste BOLI!

Nelipsită de pe mesele românilor în perioada Paștelui, carnea de miel are un conținut bogat…

17 minute ago

Rugăciunea puternică pe care Arsenie Boca o rostea de Paște

Părintele Arsenie Boca rămâne fără îndoială drept unul dintre cei mai milostivi pelerini ai secolului…

o oră ago

Cât timp se pot păstra ouăle la frigider. Mulți români fac o greșeală care îi poate îmbolnăvi

Indiferent de forma preferată de preparare, ouăle sunt o parte esențială a alimentației umane. Nu…

2 ore ago

Horoscop Camelia Pătrășcanu. O zodie își poate schimba viața! Are parte de ajutor divin

Camelia Pătrășcanu susține că o zodie poate să-și schimbe viața. Însă trebuie să facă astăzi…

2 ore ago

Când e cazul să mergi urgent la oftalmolog. Medic: „Nu îţi dai seama că suferi de această afecţiune”

Medicul Adriana Furtună a discutat, la Sfatul Sănătății cu Andreea Cigolea, despre degenerescența maculară, dar…

3 ore ago

Ce se întâmplă cu tensiunea arterială la o oră după ce bei cafeaua

Ce se întâmplă cu tensiunea noastră arterială la 1 oră după ce am băut o…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic