marți, aprilie 13, 2021

După ce au încercat timp de şase luni să conceapă un copil, un cuplu a decis că este timpul să meargă la doctor pentru a vedea ce este în neregulă cu ei. Nu mică le-a fost surprinderea când medicul le-a

spus că sperma lui este supraîncălzită, fapt ce îi opreşte din a putea concepe un copil.

Un cuplu din Marea Britanie, ambii parteneri în vârstă de 30 de ani, au încercat timp de şase luni să conceapă un copil. Cu toate că viaţa lor sexuală era în regulă, la fel şi starea de sănătate a ambilor parteneri, ea nu a reuşit să rămână gravidă, drept urmare au luat decizia să consulte un medic. După câteva analize, doctorul le-a comunicat care ar putea fi motivul din cauza căruia cei doi nu reuşesc să aibă un copil. Surpriza a fost uriaşă.

Cu toate că medicul nu şi-a dat seama din prima încercare

ce îi afectează sperma lui Scout Reed (30 de ani), a constat că aceasta are o problemă deoarece este expusă la prea multă căldură. După mai multe discuţii între medic şi pacient, despre stilul de viaţă al bărbatului, au ajuns la concluzia că utilizarea laptopului ar putea cauza supraîncălzirea spermei. “Nu am mai auzit de aşa ceva în viaţa mea. Când mi-a spus doctorul nu mi-a venit să cred, a fost un adevărat şoc”, a declarat bărbatul pentru Daily Mail. Scott a mărturisit că folosea laptopul câteva ore pe zi, ţinându-l în poală. El a declarat că stătea cu laptopul în braţe atunci

când el şi soţia sa se uitau la televizor şi încerca să mai lucreze câte ceva pentru muncă sau pur şi simplu hoinărea pe Facebook sau alte site-uri.

Cuplul din Clanfield, Hampshire a încercat timp de şase luni să conceapă un copil fără succes. Medicii au crezut iniţial că Scott este afectat din cauza unui oreion pe care l-a avut la vârsta de 21 de ani. Testele pe care le-a făcut în luna octombrie a anului 2010 au arătat că sperma lui este în regulă, însă are de suferit din cauza unei surse de căldură prea puternice la care este expusă.

Privită sub microscop, a fost posibilă observarea cozii

spermei care se încolăcea în jurul “capului” acesteia, fapt care însemna că aceasta nu putea ajunge rapid la ovul. Medicii susţin că această problemă este obişnuită pentru oamenii care au anumite meserii, cum ar fi bucătarii, care lucrează în medii foarte calde. “Nu am crezut niciodată că utilizarea unui laptop ar putea afecta calitatea spermei mele. Foloseam calculatorul zilnic dar nu m-am gândit la asta nici măcar o secundă. A fost şocant să aflu”, a mai declarat bărbatul.

După ce medicul i-a explicat că şi laptopul ar putea fi cauza aceste probleme, Scott l-a mutat

pe masă. Problemele însă nu s-au rezolvat rapid. Au trecut 3 luni şi cei doi nu mai sperau să aibă un copil. Chiar planificau o excursie în Thailanda în momentul în care ea a făcut un test de sarcină şi a constatat că era pozitiv. Au renunţat şi la vacanţă de bucurie. Cei doi au acum un copil în vârstă de 10 luni.

Ultimele stiri

Parteneri