Sari la conținut

Nu-ți place fructul de avocado? Uite 7 alternative sănătoase

alternative sănătoase
Sursa foto: arhiva doctorul zilei
alternative sănătoase și accesibile în locul fructului avocado

Avocado este originar din Mexic și Guatemala și este considerat un aliment nutritiv deoarece conțin grăsimi mononesaturate și vitamine și minerale sănătoase. In plus, contine si substante care te ajuta sa slabesti. Potrivit unor cercetări, este vorba de manoheptuloză, un carbohidrat care reglează modul în care organismul folosește insulina.

Avocado se numără și printre fructele cu multe beneficii pentru sănătate, însă există persoane care nu-l agrează. Nutriționiști de peste hotare au dezvăluit 7 alternative sănătoase  în locul fructului avocado:

 

Nuci și semințe
Migdalele, nucile, semințele de chia, dar și semințele de floarea soarelui oferă grăsimi sănătoase pentru inimă. Totodată, ele asigură fibre și nutrienți esențiali organismului.

„Sunt bogate în vitamina E, magneziu și antioxidanți care susțin funcția creierului și reduc inflamația. Savurați-le ca topping pentru iaurt, smoothie-uri sau fulgi de ovăz”, a declarat Rohini Patil, nutriționist, pentru The Times of India.

Humus
Făcut din năut, humusul este o sursă vegetală de proteine, fibre și grăsimi sănătoase. De asemenea, conține vitamine și minerale precum acid folic, fier și zinc. Poți să consumi acest produs pe pâine integrală, să îl adaugi pe legumele preferate.

iaurt grecesc
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Iaurt grecesc
Acest tip de iaurt reprezintă o alternativă versatilă și bogată în proteine. Conform specialiștilor, el conține probiotice pentru sănătatea intestinului și calciu pentru oase puternice. Textura sa cremoasă poate fi un înlocuitor excelent în salate, sosuri și sosuri, oferind o senzație de gură satisfăcătoare, fără a fi nevoie de avocado.

Unt de nuci
„Unturile de nuci, precum untul de migdale sau caju, pot oferi un element bogat și cremos mâncărurilor tale. Acestea oferă proteine, grăsimi sănătoase și nutrienți esențiali.

Întinde-le pe pâine prăjită, amestecați-le cu fulgi de ovăz sau amestecați-le în smoothie-uri. Așa că acum știți că, dacă sunteți alergic la avocado sau dacă nu vă este disponibil atât de ușor, puteți consuma alternativele sale”, a mai explicat dr. Rohini Patil jurnaliștilor de la The Times of India.

​​Tahini​
Tahini este, de fapt, o pastă făcută din semințe de susan. Ea are o aromă de nucă și o textură cremoasă. Acest produs deține numerose grăsimi sănătoase, proteine și minerale, printre care se numără: calciu, fier, fosfor. Poți să îl folosești ca sos sau să îl adaugi peste legumele prăjite. Acestă pastă se numără printre cele 7 alternative sănătoase și accesibile în locul fructului avocado.

Ulei de măsline extravirgin
Deși nu este un aliment întreg, uleiul de măsline extravirgin reprezintă o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate, au scris cei de la Mind Body Green. Acestea au un impact pozitiv asupra sănătății inimii. Poți să îl folosești la salate, legume sau în mâncăruri la care ai cereale integrale.

Drojdia inactivă
Acest produs alimentar este o proteină completă, întrucât are toți cei nouă aminoacizi esențiali pe care oamenii trebuie să îi obțină din alimente. Drojdia inactivă reprezintă o sursă excelentă de vitamine B, în special B12, care este importantă pentru vegani și vegetarieni.

Nutriționiștii îți recomandă să o presari pe floricele de porumb, paste sau legume prăjite. Aceasta le va oferi o o aromă de brânză, fără grăsimile saturate găsite în avocado.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel