Sari la conținut

Nu vrei să te îngrași de SĂRBĂTORI? Iată care sunt cele mai bune alimente de evitat

Din cuprinsul articolului

Nu vrei să te îngrași de SĂRBĂTORI? Se apropie sărbătorile, iar mulți dintre noi suntem stresați că ne ne vom trezi cu kilogramele în plus. Pentru a vă gestiona greutatea, este util să știți ce alimente trebuie evitate – unele care sunt mai rele decât altele.

Stai departe de acest aliment

Cele mai proaste alimente pentru controlul greutății sunt cele ultra-procesate. Cercetările sugerează că, cu cât sunt mai multe alimente ultraprocesate în dieta ta, cu atât este mai greu să menții o greutate sănătoasă, Elizabeth Ward, MS, RDN .

În SUA, 58% din caloriile noastre provin din alimente ultra-procesate.

Alimentele ultraprocesate facilitează consumul de mai multe calorii. Aceste tipuri de alimente sunt foarte sărace în fibre și proteine ​​- doi nutrienți care vă ajută să vă simțiți mai satul pentru mai mult timp și sunt, de asemenea, bogate în adaos de zahăr, grăsimi și amidon, afirmă Ward. Ca rezultat, este posibil să fie nevoie să consumați mai multe alimente ultraprocesate pentru a vă simți sătul, ceea ce face dificil să vă controlați greutatea.

„Dacă ar fi să aleg cea mai proastă mâncare ultraprocesată, ar fi orice băutură răcoritoare cu zahăr”, spune Ward. „Nu are rost să bei caloriile tale și acestea oferă puțină valoare nutritivă, dacă este deloc, răscumpărătoare.”

Cele mai bune alimente de consumat pentru a menține o greutate sănătoasă

„Există alimente care ne fac să luăm în greutate și apoi sunt alimente care ne ajută să menținem o greutate sănătoasă”, spune Wards. Aceste alimente sănătoase includ:

Leguminoase
Fasolea – inclusiv fasolea neagră și năutul – sunt bogate în fibre care promovează săturația și ajută la hrănirea bacteriilor intestinale benefice care pot juca un rol în controlul greutății, afirmă Ward. Fasolea conservată este incredibil de convenabilă și poate fi adăugată la salate, supe , tocane și smoothie-uri. Fasolea este, de asemenea, bogată în vitamine și minerale.

Fructe de mare
Bogate în proteine ​​și grăsimi sănătoase, fructele de mare vă vor face să vă simțiți mulțumiți.

„Alegerile mele de fructe de mare sunt conservele de ton (pentru comoditate) și somonul (de asemenea, îl țin congelat la îndemână)”, spune Ward. „Ambele tipuri de pește furnizează niveluri ridicate de proteine, precum și grăsimi omega-3, vitamine și minerale sănătoase pentru inima. Sunt, de asemenea, surse excelente de vitamina D , care poate avea un rol în controlul greutății.”

Iaurt grecesc cu culturi active vii
1/2 cană de iaurt grecesc simplu fără grăsimi oferă aproximativ 10 grame de proteine, ceea ce este o cantitate semnificativă. În plus, culturile active vii din iaurt sunt benefice pentru funcția intestinală, care ar putea afecta greutatea, afirmă Ward.

Zmeura
Zmeura are cele mai multe fibre dintre orice fruct. În plus, sunt pline de lichid, ceea ce contribuie la sațietate, explică Ward.

Nuci
Nucile sunt incredibil de satisfăcătoare și sunt o alternativă excelentă la chipsurile și dulciurile. În plus, au de fapt mai puține calorii decât spune panoul cu informații nutritive.

Nucile furnizează fibre, unele proteine ​​și grăsimi sănătoase pentru inimă, precum și compuși care promovează producția de bacterii intestinale sănătoase, explică Ward.

Supe pe bază de legume
Acestea sunt sățioase și pline de fibre, legume și lichide, ceea ce vă permite să le digerați bine și să rămâneți satisfăcut.

Dacă arunci niște fasole sau linte în supă, vei primi și proteine ​​și o masă destul de completă, afirmă Kimberly Snyder , nutriționist celebru. Tocănițele și supele fierbinți au fost promovate în Ayurveda de mii de ani pentru a susține digestia. O digestie bună este cheia unei pierderi în greutate durabile și pe termen lung.

Avocado
Cu toții avem nevoie de grăsimi sănătoase pentru ca hormonii și funcțiile noastre corporale să funcționeze optim.

Avocado este o sursă de grăsime alimentară integrală care conține apă și fibre, așa că se digeră mai bine decât uleiurile care, în exces, te pot congestiona și încetini pierderea în greutate, explică Snyder.

Încercați să masați un avocado într-o salată de kale și alte salate în loc să adăugați ulei pur.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel