Nucile, noua hrană pentru creier sănătos fără stres. Conțin omega-3, antioxidanți și acid folic

Noua hrană pentru creier sănătos fără stres. Consumul de nuci a fost asociat cu îmbunătățiri crescute ale sănătății mintale și ale stresului auto-raportate. De asemenea, a fost legat de îmbunătățirea calității somnului și a biomarkerilor metabolici.

Nucile conțin acizi grași omega-3, melatonină și alte vitamine și nutrienți asociați cu sănătatea mentală și intestinală.

Elevii, studenții universitari stresați dar și angajații mereu sub presiunea dead line-urilor ar putea adăuga nucile în dieta lor zilnică în săptămânile premergătoare următorului examen sau al următorului task de îndeplinit.

Nucile, noua hrană pentru creier sănătos fără stres

Un nou studiu clinic pe studenți în timpul studiilor universitare a arătat efecte pozitive ale consumului de nuci asupra măsurilor auto-raportate ale sănătății mintale și biomarkerilor sănătății generale.

Studiul de la Universitatea din Australia de Sud, publicat în revista Nutrients, sugerează, de asemenea, că nucile pot contracara efectele stresului academic asupra microbiotei intestinale în perioadele de stres, în special la femei. Cercetători conducători, Ph.D. studentul Mauritz Herselman și profesorul asociat Larisa Bobrovskaya, spun că rezultatele se adaugă la corpul tot mai mare de dovezi care leagă nucile cu o sănătate îmbunătățită a creierului și a intestinului.

„Elevii se confruntă cu stres academic pe parcursul studiilor, ceea ce are un efect negativ asupra sănătății lor mintale și sunt deosebit de vulnerabili în perioadele de examen”, spune Herselman, potrivit neurosciencenews.com.

Optzeci de studenți împărțiți în grupuri de tratament și de control au fost evaluați clinic în trei intervale, la începutul unui semestru universitar de 13 săptămâni, în timpul perioadei de examinare și la două săptămâni după perioada de examinare. Celor din grupul de tratament li s-au dat nuci pentru a le consuma zilnic timp de 16 săptămâni în aceste trei intervale.

„Am descoperit că cei care au consumat aproximativ o jumătate de cană de nuci în fiecare zi au prezentat îmbunătățiri ale indicatorilor de sănătate mintală auto-raportați. Consumatorii de nuci au arătat, de asemenea, biomarkeri metabolici îmbunătățiți și calitatea generală a somnului pe termen lung.”

Elevii din grupul de control au raportat niveluri crescute de stres și depresie în perioada premergătoare examenelor, dar cei din grupul de tratament nu au făcut-o. Consumatorii de nuci au raportat, de asemenea, o scădere semnificativă a sentimentelor asociate cu depresia între prima și ultima vizită, comparativ cu martorii.

Nucile sunt pline de acizi grași omega-3, antioxidanți, polifenoli, acid folic și vitamina E

Cercetările anterioare au arătat că nucile sunt pline de acizi grași omega-3, antioxidanți, precum și melatonină (hormon care induce somnul), polifenoli, acid folic și vitamina E, toate acestea promovând un creier și intestin sănătoși.

„Organizația Mondială a Sănătății a declarat recent că cel puțin 75% dintre tulburările de sănătate mintală afectează persoanele cu vârsta sub 24 de ani, făcând studenții de licență deosebit de vulnerabili la problemele de sănătate mintală”, spune Herselman.

Prof. conf. Larisa Bobrovskaya spune că tulburările de sănătate mintală sunt frecvente la studenții universitari și pot afecta negativ performanța academică și sănătatea fizică pe termen lung a studenților.

„Am demonstrat că consumul de nuci în perioadele stresante poate îmbunătăți sănătatea mintală și bunăstarea generală a studenților universitari, precum și o gustare sănătoasă și delicioasă și un ingredient versatil în multe rețete, pentru a combate unele efecte negative ale stresului academic”, conf. univ. spune Bobrovskaya.

„Datorită numărului mai mic de bărbați din studiu, este nevoie de mai multe cercetări pentru a stabili efectele dependente de sex ale nucilor și ale stresului academic la studenții universitari. De asemenea, este posibil ca un efect placebo să fi intrat în joc, deoarece acesta nu a fost un studiu orb.”

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

37 de minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

o oră ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică