Sari la conținut

Numărătoarea inversă a început: Pământul se va schimba pentru totdeauna, iar zilele vor avea 25 de ore

Sursă foto: Thoughtnova.com

Oamenii de știință de la Universitatea Tehnică din München (TUM) au stabilit că Pământul ar putea avea zile de până la 25 de ore. Noile estimări au fost obținute cu ajutorul unui laser „ultra-precis”, care face posibilă calcularea vitezei de rotație a planetei în viitor.

Ca urmare a acestor estimări, comunitatea științifică a început să pună la îndoială impactul potențial asupra vieții și tehnologiilor umane.

De ce va avea Pământul zile de 25 de ore?

Universitatea Tehnică din München (TUM) a stabilit într-un studiu că rotația Pământului suferă o schimbare aproape imperceptibilă pentru oameni.

În timpul investigației, ei au folosit un laser inelar de la Observatorul geodezic Wettzell pentru a măsura viteza de rotație cu 9 zecimale. Rezultatele au arătat că mișcările interne fac ca planeta să se îndepărteze de Soare, deoarece modifică mișcările de rotație.

Noul sistem a identificat o modificare de șase milisecunde în doar două săptămâni. Ca urmare, Pământul ar putea avea în viitor zile de 25 de ore. Aceste modificări ale rotației se datorează interacțiunii gravitaționale din sistemul solar, mai exact cu Luna.

Mulți din comunitatea științifică au început să se întrebe dacă această schimbare va avea un impact pozitiv sau negativ asupra dezvoltării vieții umane.

Când va fi ziua schimbării?

Se estimează că fenomenul progresiv ar putea avea loc în aproximativ 200 de milioane de ani. În plus, se estimează că ar avea o influență asupra meteorologiei, modelelor de predicție a climei și astronomiei actuale.

Potrivit liderului de proiect Ulrich Schreiber, fluctuațiile de rotație nu sunt importante doar pentru astronomie, ci și pentru înțelegerea unor situații precum fenomenul meteorologic „El Niño”.

Încă de la începutul planetei, lungimea zilelor a crescut de-a lungul anilor. Cercetătorii estimează că în urmă cu 1,5 miliarde de ani zilele durau 19 ore, iar apoi, în era jurasică, a ajuns la 23 de ore.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel