Sari la conținut

Nuntă atipică. El, fostă femeie, s-a însurat cu ea, fost bărbat: „Vrem să fim un exemplu pozitiv”

Nunta transgender
Sursa foto: Corriere Adriatico
Nunta transgender in Italia

O nuntă neobișnuită a avut loc într-o localitate din Italia, acolo unde două persoane care au avut o schimbare de gen s-au hotărât să se căsătorească legal, practic „schimbând rolurile”.

Maura Nardi și Emanuele Loati, cunoscuți în trecut ca Mauro și Adriana, și-au spus „Da” în fața a aproximativ 70 de prieteni și membri ai familiei, în localitatea Recanati, din provincia Macerata.

Poate fi greu de înțeles, dar, pe scurt, Maura Nardi a fost în trecut bărbat, iar Emanuele Loati a fost de fapt Adriana, o femeie de naționalitate română.

Nuntă atipică: el, fostă femeie, s-a însurat cu ea, fost bărbat

Maura (fostă Mauro) și Emanuele (fost Adriana) și-au schimbat fiecare identitatea de gen și după ce au făcut publică relația lor de iubire s-au căsătorit. Maura are de 41 de ani și este localnică din Recanati. Deși se confruntă cu orbirea, lucrează ca funcționară în cadrul primăriei și este o voce cunoscută la o stație de radio locală.

Pe de altă parte, Emanuele are 36 de ani și originar din România, iar în Italia lucrează la cantina unei case de bătrâni.

„Nu căutăm să devenim vedete, dar sperăm că povestea noastră poate servi la transmiterea unui mesaj. Ne simțim obligați să fim un exemplu pozitiv și să ajutăm pe toți cei care în viitor vor fi nevoiți să facă față unei situații ca a noastră.

Suntem în 2023 și cei care vor să înfrunte o cale de tranziție știu bine la cine să apeleze. Dar vorbim și de cei care locuiesc alături de aceste persoane: membri ai familiei, colegi, vecini. Ei sunt cei care trebuie să-i susțină și să nu-i abandoneze”, au declarat proaspeții însurăței, potrivit presei locale.

Evenimentul a fost sărbătorit cu o ceremonie civilă, oficiată de Francesco Fiordomo, fost primar și actualul consilier al orașului, oferind o notă deosebită acestui moment special pentru cei doi, relatează Corriere Adriatico.

Destinele celor lor s-au intersectat cu patru ani în urmă, când s-au cunoscut pe un grup de Facebook dedicat persoanelor transgender, într-un moment în care amândoi începuseră deja propriile lor călătorii de tranziție de gen.

După ce drumurile lor s-au întâlnit, au primit recunoașterea legală a schimbării de gen și, în cele din urmă, s-au căsătorit. Happy End.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: