Sari la conținut

Nutriționist: Acestea sunt cele mai bune alimente pentru scăderea glicemiei

castraveți
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Legumele verzi ajută la reglarea nivelului zahărului din sânge

Alimentele bune pentru scăderea glicemiei sunt cele care sunt bogate în fibre, vitamine, minerale și substanțe nutritive esențiale. Acestea sunt esențiale pentru menținerea sănătății organismului și ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge.

Unele dintre cele mai importante alimente pentru scăderea glicemiei sunt fructele de pădure. Acestea sunt bogate în vitamine, minerale și fibre, și au un conținut scăzut de calorii și zahăr. De exemplu, afinele, căpșunile și zmeura sunt fructe cu un conținut scăzut de zahăr și au proprietăți antioxidante.

„Fructele și legumele sunt esențiale pentru controlul nivelului de glucoză din sânge, deoarece conțin vitamine, minerale și fibre care ajută la menținerea sensibilității la insulină,” a explicat dr. Oz, expert în nutriție.

Legumele sunt, de asemenea, o sursă importantă de nutrienți benefici pentru scăderea glicemiei. De exemplu, varza, broccoli, spanacul și conopida sunt legume bogate în vitamine, minerale și fibre. Legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, conțin, de asemenea, magneziu, care ajută la controlul nivelului de glucoză din sânge.

Alimentele cu indice glicemic scăzut sunt cele mai bune

Alimentele bogate în proteine, cum ar fi carnea de pui, peștele, ouăle și produsele lactate cu conținut scăzut de grăsime, sunt, de asemenea, benefice pentru scăderea glicemiei. Acestea ajută la menținerea sensibilității la insulină și la controlul nivelului de glucoză din sânge.

„Alimentele cu un indice glicemic scăzut, cum ar fi quinoa, ovăzul și fasolea, sunt cele mai bune pentru scăderea glicemiei. Acestea sunt bogate în fibre și ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge în limite normale, în special în cazul persoanelor cu diabet zaharat,” precizează dr. Michael Greger, medic nutriționist.

Alte remedii pentru scăderea glicemiei:

Plantele medicinale: extractele de fenicul, cimbrul și cuișoarele sunt plante medicinale care au proprietăți hipoglicemiante.

Băuturile: apa, ceaiul verde, sucurile proaspete de legume, precum și sucurile de lămâie, pot ajuta la scăderea rapidă a glicemiei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel