vineri, iunie 9, 2023

Un expert în diete a susținut că există unele alimente care ar putea fi de fapt mai sănătoase pentru a cumpăra din congelate decât proaspete – și ar putea chiar să vă ajute să reduceți risipa de alimente.

Nu este întotdeauna ușor să încerci să ții pasul cu o dietă sănătoasă, mai ales dacă nu ai timp să mergi în mod regulat la supermarket și să-ți aprovizionezi frigiderul cu toate fructele, legumele și sursele de proteine sănătoase de care are nevoie organismul tău.

Cumpărând prea multe alimente proaspete deodată, ați putea ajunge să le aruncați la coșul de gunoi dacă nu le folosiți înainte de a se stinge, ceea ce nu numai că contribuie la risipa de alimente, dar poate fi și o risipă uriașă de bani – ceea ce nu este ideal atunci când prețurile alimentelor cresc vertiginos.

Din fericire, totuși, un dietetician a afirmat că există unele alimente care sunt mai sănătoase dacă le cumperi congelate decât proaspete, ceea ce înseamnă că îți poți umple congelatorul și poți scoate doar ceea ce ai nevoie atunci când ai chef.

Nutriționistul Rhiannon Lambert a declarat pentru The Sun că o mulțime de alimente își păstrează valoarea nutritivă după ce au fost congelate și a insistat că nu este nimic rău în a cumpăra anumite produse congelate în locul celor proaspete.

Ea a spus: „Alimentele congelate, cum ar fi fructele și legumele, peștele și carnea și chiar și pâinea îmbogățită cu vitamine și minerale, sunt la fel de nutritive ca și cele proaspete.

„Articolele congelate tind să fie mai ieftine decât majoritatea produselor proaspete, astfel încât acestea sunt o opțiune excelentă dacă doriți să economisiți bani.”


Alimente care sunt mai sănătoase dacă le cumperi congelate

Printre alimentele care sunt atât mai sănătoase, cât și mai ieftine de cumpărat congelate se numără umila mazăre congelată, pe care mulți dintre noi o au deja în congelator, deoarece este rapidă și ușor de adăugat la o masă în caz de nevoie.

Mazărea conține, de asemenea, fibre, antioxidanți și vitamine, așa că nu ar trebui să ezitați atunci când vine vorba de a băga o mână de mazăre într-o mâncare de orez sau chiar de a servi câteva la cina la cuptor.

Broccoli congelat este, de asemenea, o alternativă excelentă la produsele proaspete, potrivit lui Rihannon, deoarece leguma nu pierde nutrienți atunci când este congelată, astfel că este la fel de bună pentru îmbunătățirea sănătății intestinelor, a creierului și a funcției imunitare ca atunci când o gătești proaspătă.

Un alt produs pe care îl puteți pune în congelator pentru atunci când aveți nevoie este usturoiul tocat, care nu numai că este mai ieftin decât să cumpărați bulbi proaspeți, dar vă scutește și de grija de a curăța și de a tăia – sau de a toca – fiecare cățel.

Chiar și atunci când este congelat, puteți continua să profitați de beneficiile usturoiului tocat în mâncărurile dumneavoastră, deoarece principalul său ingredient activ, alicina, vă poate susține sistemul imunitar pentru a lupta împotriva virușilor.

Puteți chiar să profitați la maximum de fructele congelate în dieta dumneavoastră, deoarece fructele de pădure își păstrează mulți dintre antioxidanți chiar și atunci când au fost blocate în congelator. Cumpărarea fructelor de pădure proaspete înseamnă să folosești toată plasa în câteva zile, deoarece acestea se mucegăiesc rapid, dar cumpărarea de fructe congelate le va face să dureze mult mai mult.

Și, în cele din urmă, Rihannon a pledat pentru cumpărarea de pește congelat, deoarece acesta poate fi mult mai accesibil decât cel proaspăt pentru cei care au un buget limitat. Congelarea nu-i va diminua valoarea nutritivă și veți putea beneficia în continuare de acizii grași omega-3 și de vitaminele D și B2 pe care le conține.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private