Sari la conținut

Nutriționist: Fruct sănătos care, mâncat în exces, te îmbolnăvește de ficat

fructe sanatoase
sursa foto: arhiva doctorul zilei

Din cuprinsul articolului

Anca Hâncu, medic nutriționist, a vorbit despre un fruct sănătos care, mâncat în exces, te poate îmbolnăvi de ficat.

„Sunt multe variante sănătoase în jurul nostru, important este să știm cum să le alegem. Să știm ce este sănătos, să facem deosebirea între un cartof pai înecat în grăsime și un cartof fiert sau copt, care va putea fi o alegere mult mai sănătoasă”, a spus medicul nustriționist Anca Hâncu, care a dat chiar exemplul unui fruct din care se spune că e bine să consumăm câte unul pe zi.

„Mărul este un aliment sănătos, care ne aduce fibre, ne aduce vitamina C, cu mare valoare nutritivă, însă, mâncat în exces (două kilograme să zicem de mere pe zi) ne aduce un exces de fructoză, care, în timp, duce la ficatul gras non-alcoolic. Astfel că alimentele trebuie organizate într-o moderație și într-o diversitate”, a spus Anca Hâncu în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCMedical.

FOTO: UNSPLASH

Rețetă ouă umplute

Ouăle umplute sunt ideale ca antreu, aperitiv sau pentru o cină. Cu doar câteva ingrediente putem face ouă umplute delicioase, calde sau reci. Este o alternativă sănătoasă care răspunde la fel de bine nevoilor alimentare ale diferitelor tipuri de persoane care mănâncă.

Anca Hâncu, medic nutriționist, a explicat cum trebuie să preparîm aceste ouă încât să nu le transformăm în bombe calorice.

Nu e niciun secret că ouăle umplute cu maioneză sunt nesănătoase, însă există o modalitate prin care le poți transforma într-un preparat echilibrat și sănătos.

„Ouăle umplute sunt bune, sunt gustoase, însă acel sos pe care stau de obicei ouăle umplute poate fi pregătit cu puțină maioneză, cu muștar și cu foarte mult iaurt. Un iaurt cu 2-2,5% maxim grăsime, poate fi iaurtul grecesc, care le va da și o savoare, și acel aliment va deveni foarte bun, sănătos. Asta pentru că iaurtul conține, după cum știm, probiotice care ajută la sănătatea tractului digestiv și a intestinului”, arată nutriționistul.

Potrivit DCnews, dacă gospodinele sunt atente la modul în care le prepară, atunci acele alimente care de altfel ar putea fi foarte grele, „pot deveni alimente prietenoase pentru corpul nostru”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel