Sari la conținut

O afecţiune a pielii poate duce la impotenţă

Există multe lucruri care cauzează disfuncţii erectile sau impotenţă şi potrivit medicilor, peste un milion de români se confruntă cu astfel de probeleme.

Printre cele mai frecvente cauze ale disfuncţiilor erectile se numără diabetul, hipertensiunea, bolile de rinichi, stresul depresia. Iar un studiu care a implicat mai mult de 4000 de bărbaţi şi a fost publicat în Jurnalul de Medicină Sexuală a scos în evidenţă faptul că şi afecţiunile pielii, precum eczemele cresc cu 60% riscul de impotenţă.

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că asocierea dintre eczeme şi impotenţă apare din cauza procesului inflamator care poate afecta şi vasele de sânge peniene.

Pentru prevenirea apariţeie disfuncţiilor erectile cauzate de eczeme, medicii recomandă consumarea uleiului de peşte care ajută şi la creşterea colesterolului bun şi la reducerea nivelului de trigliceride şi a tensiunii arteriale.

Citeste si:

Eczemele sunt afectiuni ale pielii în care pielea este inflamată şi iritată. Pot apărea în orice zonă a corpului, dar de obicei sunt întâlnite pe mâini şi pe picioare.

După cauză se disting trei tipuri principale de eczeme care pot fiecare să îmbrace o formă acută sau cronică.
– Eczema alergică de contact sau dermită de contact survine cu ocazia contactelor repetate cu o substanţă alergică (nichel, cauciuc, detergenţi, unele substanţe medicamentoase)
– eczema atopică, numită de asemenea eczemă constituţională sau dermatită atopică, afectează subiecţii predispuşi ereditar la alergii. Simptomele sunt declanşate în principal de praf, acarieni, polenuri sau de către alte alergene prezente în unele alimente: lapte, ouă, soia etc.
– Eczema prin sensibilizare internă este cauzată de prezenţa unui focar infecţios care declanşează un fel de alergie cu manifestări la nivelul pielii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.