Sari la conținut

O afecţiune foarte răspândită creşte cu 41% riscul apariţiei demenţei

Cea mai întâlnită formă de demenţă este Alzheimerul şi principalele simptome includ pierderea memoriei şi degradarea funcţiilor cognitive.

Potrivit unui nou studiu realizat de Academia Americană de Neurologie, nivelul scăzut al celulelor roşii sau anemia creşte considerabil riscul apariţiei demenţei.

,,Anemia apare la 23% dintre persoanele de 65 de ani sau mai în vârstă. Afecţiunea a fost, de asemenea, asociată unui risc crescut de moarte prematură”, spune Kristine Yaffe, autorul studiului şi membru al Academiei Americane de Neurologie.

În cadrul studiului, doctorul Kristine Yaffe a monitorizat 2.552 de adulti cu vârsta cuprinsă între 70 şi 79 de ani. 15,4% dintre ei au fost diagnosticaţi cu anemie uşoară.

Timp de 11 ani, aceştia au făcut teste de memorie şi le-a fost evaluată capacitatea de învăţare. Dintre cei care sufereau de anemie, 23% au fost diagnosticaţi cu demenţă, faţă de 17%, din categoria celor care nu aveau anemie.

Citeste si:

În urma analizării informaţiilor obţinute, experţii au ajuns la concluzia că riscul de a face demenţă dacă pacientul are anemie creşte cu 41%.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.