Categories: Ştiri sănătate

O altă țară începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Care sunt condițiile?

Vaccinarea copiilor este esențială pentru a combate pandemia de coronavirus. Deși tinerii aveau un risc mai scăzut de a dezvolta forme severe de boală, acest lucru este tot mai frecvent în valurile actuale, cauzate de varianta Delta.

În valurile precedente, copiii și tinerii dezvoltau o formă asimptomatică sau ușoară. În valurile dominate de varianta Delta s-au înregistrat mai multe forme grave de boală și decese printre copii și tineri.

Astfel, vaccinarea este esențială și în cazul copiilor, pentru a-i proteja de formele grave de boală, spitalizare și deces.

De asemenea, copiii sunt purtători ai virusului, ceea ce înseamnă că pot transmite virusul cu ușurință adulților din familie. Astfel, vaccinarea anti-COVID ar fi o metodă bună de limitare a răspândiriii virusului.

Israel, o altă țară care adoptă vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani

În Israel vor ajunge, în această săptămână, dozele de vaccin Pfizer pentru categoria de vârstă 5 – 11 ani; administrarea pentru acest interval de vârstă depinde de acordul părinților, comunică RRA.

Săptămâna viitoare va fi lansată campania națională de vaccinare cu Pfizer pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani.

Directorul general al Ministerului Sănătății din Israel, profesor Nachman Ash, a anunțat că nu vor fi impuse restricții copiilor care nu sunt vaccinați.

„Ne dorim ca părinții să ia decizia corectă în materie de sănătate. Testarea copiilor în Israel rămâne gratuită” – a mai spus directorul general al Ministerului Sănătății.

Dozele reduse ale vaccinului urmează să sosească săptămâna viitoare în Israel. Aprobarea vaccinării pentru copiii din grupa de vârstă 5 – 11 ani a fost anunțată de Ministerul Sănătății după recomandarea experților guvernamentali.

Săptămâna trecută, 73 din 75 de experți în sănătate au votat în favoarea vaccinării copiilor mici. În Israel, aproape jumătate din populație este vaccinată cu trei doze.

Premierul Naftali Bennett a atras atenția că morbiditatea se extinde în toată lumea, în special în Europa, și există țări, precum Olanda și Austria, care revin la măsuri severe, în timp ce Israelul rămâne deschis.

Săptămâna trecută a avut loc exercițiul Omega, pentru a planifica măsurile necesare în eventualitatea apariției celui de-al cincilea val de coronavirus.

Recent Posts

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

8 minute ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

39 de minute ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

58 de minute ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

o oră ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

2 ore ago

7 obiceiuri care te vor ajuta să atingi iubirea de sine. Pentru o viață împlinită, învață cum să te iubești pe tine

În ultimii ani, sănătatea mintală și sănătatea emoțională au devenit subiecte populare de conversație. Tot…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar