marți, ianuarie 25, 2022

Vaccinarea copiilor este esențială pentru a combate pandemia de coronavirus. Deși tinerii aveau un risc mai scăzut de a dezvolta forme severe de boală, acest lucru este tot mai frecvent în valurile actuale, cauzate de varianta Delta.

În valurile precedente, copiii și tinerii dezvoltau o formă asimptomatică sau ușoară. În valurile dominate de varianta Delta s-au înregistrat mai multe forme grave de boală și decese printre copii și tineri.

Te-ar mai interesa: Vrei să slăbeşti? Urmează regulile monahale şi rez...

Astfel, vaccinarea este esențială și în cazul copiilor, pentru a-i proteja de formele grave de boală, spitalizare și deces.

De asemenea, copiii sunt purtători ai virusului, ceea ce înseamnă că pot transmite virusul cu ușurință adulților din familie. Astfel, vaccinarea anti-COVID ar fi o metodă bună de limitare a răspândiriii virusului.

Israel, o altă țară care adoptă vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani

În Israel vor ajunge, în această săptămână, dozele de vaccin Pfizer pentru categoria de vârstă 5 – 11 ani; administrarea pentru acest interval de vârstă depinde de acordul părinților, comunică RRA.

Săptămâna viitoare va fi lansată campania națională de vaccinare cu Pfizer pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani.

Te-ar mai interesa: Care este vârsta ideală de apariție a menopauzei? ...

Directorul general al Ministerului Sănătății din Israel, profesor Nachman Ash, a anunțat că nu vor fi impuse restricții copiilor care nu sunt vaccinați.

„Ne dorim ca părinții să ia decizia corectă în materie de sănătate. Testarea copiilor în Israel rămâne gratuită” – a mai spus directorul general al Ministerului Sănătății.

Dozele reduse ale vaccinului urmează să sosească săptămâna viitoare în Israel. Aprobarea vaccinării pentru copiii din grupa de vârstă 5 – 11 ani a fost anunțată de Ministerul Sănătății după recomandarea experților guvernamentali.

Te-ar mai interesa: Cel mai bun remediu împotriva depresiei. Nu te aşt...

Săptămâna trecută, 73 din 75 de experți în sănătate au votat în favoarea vaccinării copiilor mici. În Israel, aproape jumătate din populație este vaccinată cu trei doze.

Premierul Naftali Bennett a atras atenția că morbiditatea se extinde în toată lumea, în special în Europa, și există țări, precum Olanda și Austria, care revin la măsuri severe, în timp ce Israelul rămâne deschis.

Te-ar mai interesa: Anunț pentru părinți! Testarea rapidă în școli. Co...

Săptămâna trecută a avut loc exercițiul Omega, pentru a planifica măsurile necesare în eventualitatea apariției celui de-al cincilea val de coronavirus.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private