Sari la conținut

SUA. 28 de milioane de copii cu vârste între 5-11 ani ar putea fi vaccinați până la Crăciun. Vor fi utilizate ace mai mici pentru a facilita administrarea

SUA. 28 de milioane de copii cu vârsta cuprinsă între 5-11 ani ar putea fi vaccinați până la Crăciun. Vor fi utilizate ace mai mici pentru a facilita administrarea.

Casa Albă lansează planul de imunizare rapidă a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani împotriva lui Covid

Miercuri, 20 ocrombrie, Casa Albă a prezentat planul de distribuire a dozelor de vaccin anti-covid de la Pfizer și BioNTech copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, de îndată ce va fi autorizat de autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA.

SUA. 28 de milioane de copii cu vârsta cuprinsă între 5-11 ani, ar putea fi vaccinați până la Crăciun

Administrația Biden a declarat că a procurat suficient vaccin pentru imunizarea tuturor celor 28 de milioane de copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani din SUA. Vaccinul va fi distribuit în doze mai mici și vor fi utilizate ace mai mici pentru a facilita administrarea.

Se așteaptă ca Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) să autorizeze vaccinurile în câteva săptămâni. Comitetele consultative pentru vaccinuri ale FDA și CDC organizează reuniuni pentru a revizui datele Pfizer privind copiii, pe 26 octombrie și, respectiv, 2 noiembrie, cu decizii ale liderilor agențiilor la scurt timp după.

„Știm milioane de părinți care au așteptat un vaccin anti-covid pentru copiii din această grupă de vârstă și în cazul în care FDA și CDC vor autoriza vaccinul, vom fi pregătiți de imunizarea copiilor”, a declarat coordonatorul reacţiei la Covid-19 al Casei Albe, Jeff Zients, potrivit cnbc.com.

Zients a mai spus că guvernul are 15 milioane de doze pentru a fi expediate la nivel naţional, şi alte milioane de doze care vor fi livrate în săptămânile care urmează.

Vaccinurile pot fi păstrate timp de 10 săptămâni la refrigerare normală sau timp de până la șase luni la temperaturi ultra-reci, au spus oficialii.

Mulți părinți spun că sunt nerăbdători să-și vaccineze copiii cu începerea noului an școlar, în timp ce varianta Delta încă se răspândește în America. În ultima săptămână, au existat aproximativ 131.000 de cazuri noi de copii cu Covid, cu peste 1,1 milioane de cazuri de copii adăugate în ultimele șase săptămâni, potrivit Academiei Americane de Pediatrie.

Anthony Fauci: „Copiii se infectează la fel de ușor ca adulții și transmit infecția la fel de ușor ca și adulții

Peste 25.000 de cabinete de pediatri și zeci de mii de farmacii din toată țara vor furniza vaccinuri pentru vaccinarea grupelor de vârstă mai mici.

„În „era” varaintei Delta, copiii se infectează la fel de ușor ca adulții și transmit infecția la fel de ușor ca și adulții”, a subliniat consilierul medical șef al Casei Albe, dr. Anthony Fauci, citând noi date publicate în JAMA Pediatrics. „Este posibil să nu observăm acest lucru, deoarece aproximativ 50% din infecțiile la copii sunt asimptomatice”.

Pfizer a cerut autorităților de reglementare federale să autorizeze un regim cu două doze de 10 micrograme, ceea ce reprezintă o treime din doza utilizată pentru adolescenți și adulți. Compania furnizează flacoane de vaccin cu 10 doze în cutii de câte 10 flacoane, oferind cabinetelor medicilor și grupurilor de sănătate comunitare 100 de doze totale pe pachet.

„Copiii au nevoi diferite de cele ale adulților, iar planificarea noastră operațională este orientată să satisfacă acele nevoi specifice, inclusiv prin oferirea de vaccinuri și locuri cu care părinții și copiii sunt familiarizați”, a spus Zients.

Mulți copii vor putea, de asemenea, să se vaccineze la școală, au spus oficialii. Administrația va emite finanțare completă prin FEMA pentru ca statele să lanseze locuri de vaccinare, să achiziționeze materiale medicale și să asigure transportul către locurile de vaccinare comunitare.

Școlile selectate vor fi, de asemenea, în legătură cu furnizorii de vaccinuri care vor înființa clinici de imunizare pentru elevii lor, au spus oficialii. Casa Albă alocă, de asemenea, vaccinuri pentru sute de centre de sănătate locale și clinici rurale pentru a servi mai mult de 3 milioane de copii care primesc îngrijiri medicale de la furnizorii de servicii medicale comunitare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.