luni, decembrie 6, 2021

O asistentă medicală a fost acuzată de uciderea a 8 bebeluși, având tentativa de a le lua viața altor 10. Iată despre cine este vorba și cum au acționat autoritățile!

Potrivit foxnews.com, o asistentă medicală din Marea Britanie a fost acuzată de uciderea a 8 bebeluși dintr-o unitate de neonatologie.  Aceasta a fost arestată pentru a treia oară după ce a încercat să ia viața altor 10 nou născuți.

Lucy Letby, în vârstă de 30 de ani, angajată a spitalului Countess of Chester, a fost arestată după 3 ani de cercetare. Sesizările au fost făcute de spital după ce s-a înregistrat un număr neobișnuit de decese printre bebeluși. Decesele au avut loc între martie 2015, respectiv iulie 2016. Spitalul a pornit o anchetă internă după ce alte cadre medicale au raportat că unii bebeluși au suferit insuficiențe pulmonare sau stop cardiac.

Te-ar mai interesa: Sfântul Nicolae și Moș Crăciun. Omul din spatele p...

După arestare, autoritățile au informat în continuare părinții victimelor despre evoluția cazului și au primit sprijin emoțional de la specialiști.

Asistenta a fost arestată pentru prima dată în 2018, fiind suspectă de crimă, întrucât investigatorii au asociat-o cu decesele a 8 nou născuți. De asemenea, pe lângă cei 8 bebeluși, ea a mai încercat să rănească încă 6, în aceeași unitate.

Autoritățile au cercetat asocierea dintre Lucy Letby și moartea a 17 bebeluși, între 2015 și 2016. Pe lângă decesele cauzate, ea a mai provocat insuficiențe respiratorii sau cardiace, care, din fericire, nu au fost fatale.

Te-ar mai interesa: Spondilita anchilozantă crește riscul de fibroză l...

Ea a lucrat în unitatea de neonatologie timp de 3 ani în stagiul de practică, înainte să devină o asistentă calificată. După absolvire, ea a continuat să lucreze pentru aceelași spital.

Letby a contribuit, de asemenea, în strâgerea de fonduri pentru o nouă unitate de neonatologie, iar apropiații nu și-ar fi închipuit că ar putea să recurgă la asemenea acțiuni. În ochii lor, ea era o persoană foarte deschisă și amabilă.

Te-ar mai interesa: Cea mai importantă tradiție de Sfântul Nicolae. Î...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri