Sari la conținut

O bacterie ucigașă a infestat un cămin de bătrâni. Au folosit picături de ochi și au murit

O bacterie ucigașă a infestat un cămin de bătrâni. Un câmin de bătrâni a fost infestat cu o bacterie ucigașă, care a provocat moartea trei persoane și a contaminat alte 68 de bătrâni. Bacteria este rezistentă la antibiotice, potrivit epidemiologilor americani.

Bacteria se numește Pseudomonas aeruginosa a fost depistată în Statele Unite ale Americii prin intermediul unor picături de ochi importate din India, de la compania Global Pharma Healthcare.

O bacterie ucigașă a infestat un cămin de bătrâni: trei decese şi 68 de contaminări 

Cei care au folosit aceste picături au semnalat reacţii adverse, inclusiv infecții şi pierderea vederii.

În acest context, epidemiologii americani au identificat în ultima perioadă trei decese şi 68 de contaminări în 16 dintre cele 50 de state ale SUA, majoritatea victimelor fiind pensionari.

Global Pharma Healthcare, cu sediul în oraşul Chennai din sudul Indiei, a declarat că a emis o rechemare voluntară la nivelul consumatorilor a unor loturi neexpirate de picături oftalmice, care au fost distribuite în Statele Unite de EzriCare LLC şi Delsam Pharma.

Bacteria Pseudomonas aeruginosa există de ani de zile. În 2020, au existat aproximativ 28.800 de cazuri rezistente la medicamente în spitalele din SUA, a declarat un investigator CDC.

Dar noile infecții au dezvăluit o formă care nu a mai fost niciodată raportată în SUA, până acum. Investigația CDC a arătat că infecțiile legate de picăturile pentru ochi pot fi tratate cu un singur antibiotic cunoscut, numit cefiderocol, notează nbcnews.com

Infecțiile oculare au fost cele mai frecvente. Dar pentru că ochii sunt legați direct de cavitatea nazală, bacteriile se pot muta în tractul respirator și pot duce la pneumonie.

„Pseudomonas aeruginosa poate afecta aproape orice țesut din organism pe măsură ce călătorește prin sânge și poate provoca septicemie”, a spus dr. Guillermo Amescua, specialist în cornee la Institutul Bascom Palmer Eye al Școlii de Medicină Miller de la Universitatea din Miami, potrivit Antena 3 CNN.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel