Categories: Ştiri sănătate

STUDIU. Anumite fructe ar putea crește riscul apariției cancerului de piele

Oamenii de ştiinţă americani au descoperit o anumită asociere între consumul de citrice şi melanomul malign, într-un studiu preliminar, realizat pe baza datelor oferite de două cercetări anterioare care s-au desfăşurat pe o perioadă îndelungată de timp.

Noul studiu nu a cercetat însă dacă fructele şi sucul de citrice reprezentau cauza de apariţie a acestui cancer de piele, iar oamenii de ştiinţă vor avea nevoie de mai multe cercetări suplimentare pentru a confirma această asociere, au precizat autorii analizei ştiinţifice, într-un articol publicat în Journal of Clinical Oncology.

Rezultatele, provenind de la studii observaţionale care ar putea să nu reflecte întreaga populaţie americană, ar trebui să fie interpretate cu precauţie, a spus coordonatorul cercetării, Abrad Qureshi, medic la Facultatea Warren Alpert din cadrul Universităţii Brown din Rhode Island.

Abrad Qureshi a colaborat la acest studiu cu cercetătorii de la Channing Division of Network Medicine, din cadrul Brigham and Women’s Hospital din Boston.

„Melanomul malign cutanat este o formă de cancer de piele care are potenţialul de a fi mortală. Deşi au fost făcute descoperiri incredibile, recent, în tratamentul contra melanomului, prevenirea lui prin folosirea cremelor de protecţie solară şi testele împotriva cancerului de piele sunt recomandate„, a spus profesorul Qureshi.

Studiul a folosit date furnizate de o cercetare realizată pe 63.000 de femei – Nurses’ Health Study – şi date oferite de o cercetare realizată pe 41.000 de bărbaţi – Health Professionals Follow-Up Study -, efectuate de la mijlocul anilor 1980 până în 2010. La fiecare 2-4 ani, cercetătorii americani colectau date despre dietele participanţilor, iar aceştia raportau singuri toate evenimentele lor medicale, precum diagnosticarea unui melanom, confirmate prin înregistrările lor medicale oficiale.

Recent Posts

Cozonac moale și pufos. Două secrete pe care fiecare gospodină ar trebui să le cunoască

Pe 5 mai, creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele 2024. Toată lumea știe că Paștele nu este…

23 de minute ago

Comisia Europeană: Ancheta împotriva Facebook și Instagram. Ce obligații au încălcat

Comisia Europeană: Anchetă deschisă de Comisia Europeana împotriva reţelelor sociale Facebook şi Instagram, ale grupului…

53 de minute ago

Ancheta în cazul celor 17 pacienți decedați de la Spitalul Sf. Pantelimon a ajuns la final. Iată care sunt concluziile

 Ancheta în cazul celor 17 pacienți decedați de la Spitalul Sf. Pantelimon a ajuns la…

o oră ago

Este Miercurea Mare. Ziua în care Iuda l-a trădat pe Hristos

 Miercurea Mare. În Miercurea Mare este Cina cea de Taină a Fiului lui Dumnezeu cu Apostolii,…

2 ore ago

Ce să alegi pentru masa de Paște, măsline negre sau verzi? Vezi care este diferența

Ce să alegi pentru masa de Paște, măsline negre sau verzi? Măslinele negre și cele…

2 ore ago

Predicția unui renumit om de știință, pe care nimeni nu voia să o asculte în 1950, se adeverește deja

Omul de știință britanic Alan Turing s-a impus ca un simbol al secolului XX datorită…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului