Sari la conținut

O băutură populară menține colonul sănătos și previne bolile de ficat. Iată și alte motive să o consumați zilnic

Cafeaua nu este doar băutura care vă trezește de dimineața și vă „aprinde” neuronii pentru orele suplimentare petrecute la serviciu. Specialiștii spun că, datorită antioxidanților pe care îi conține, cafeaua reduce riscul cancerului de colon și pe cel al bolilor de ficat.

Componentele care dau gustul amar al cafelei au proprietăți antibacteriene, anticancerigene și protejează împotriva cariilor.

În plus, cafeaua reduce riscul de apariție a diabetului de tip II. „Cei care beau în fiecare zi până la trei cești de cafea au un risc semnificativ mai mic de a face diabet în comparație cu cei care nu sunt consumatori de cafea”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
Cafeaua este și un bun remediu împotriva durerilor de cap și a migrenelor pentru că dilată vasele de sânge.

Ca să aveți beneficii de pe urma cafelei, nu trebuie să consumați mai mult de două-trei cești pe zi. „De asemenea, contează foarte mult tipul de cafea consumat și modul de preparare al acesteia. Este important să cumpărați o cafea de calitate. Evitați să cumpărați cafea măcinată de la magazinul de la colț.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel