Sari la conținut

O boală de piele extrem de comună poate declanșa impotența la bărbați

Disfuncțiile erectile au la bază o serie de factori declanșatori. Diabeticii sau cei care au probleme cardiace au un risc mai mare să ajungă la impotență, în lipsa tratamentului. Puțini oameni știu că printre factorii declanșatori ai disfuncției se numără  și eczema sau dermatita, cea mai frecventă boală de piele.

Un studiu realizat pe circa 4.000 de pacienți diagnosticați cu eczeme și publicat în Jurnalul Sexual de Medicină a descoperit faptul că peste 60% dintre subiecți sufereau de impotență.

Eczema, caracterizată prin descuamarea pielii, roșeață și apariția bășicuțelor cu puroi, spun cercetătorii, afectează diverse zone ale corpului, inclusiv vasele de sânge din jurul penisului, cauzând inflamarea lor.

Profesorul Shiu-Dong Chung, cel care a condus studiul, împreună cu colegii săi de la Universitatea de Medicină din Taipei (Taiwan) au luat de asemenea în considerare și bolile cronice precum cele de inimă ale pacienților observați, însă eczema s-a diferențiat de celelalte afecțiuni, pielea din jurul penisului, extrem de subțire, fiind extrem de vulnerabilă în fața acestei boli. Mai mult, principalii afectați au fost bărbații necircumciși, care nu au respectat o igienă intimî corectă, dar și diabeticii.

Deși oamenii de știință recunosc că nu pot confirma încă în totalitate legătura dintre eczemă și impotență, aceștia recomandă evitarea apariției bolii prin consumul de suplimente pe bază de ulei de pește, menite să crească colesterolul bun, HDL, și să reechilibreze presiunea sangvină.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel