sâmbătă, decembrie 5, 2020
Virgil Munteanu

Sondaje realizate în 2005 şi 2006 arătau că doar aproximativ 7% dintre cei care se confruntau cu această afecţiune, erau conştienţi de acest lucru

Pentru a afla dacă situaţia s-a schimbat recent, specialiştii CDC au analizat informaţia provenită dintr-un studiu realizat în 2009-2010, pe adulţi de peste 20 de ani. S-a dovedit că numai 11% dintre cei aveau această problemă ştiau de ea. Probabilitatea de a fi conştienţi de existenţa afecţiunii era mai mare (14%) la persoanele care luau medicamente pentru combaterea hipertensiunii arteriale sau a colesterolului mărit, în comparaţie cu persoanele care nu luau asemenea medicamente (6%).

Este vorba despre prediabet- o stare care, dacă rămâne netratată, poate duce la instalarea diabetului de tip 2 în doar câţiva ani. Persoanele cu prediabet au niveluri ale glicemiei (concentraţia de glucoză din sânge) anormal de mari, dar nu atât de mari încât problema să fie clasificată drept diabet.Prediabetul predispune însă aceste persoane la apariţia diabetului de tip 2: 15-30% dintre cei care nu iau măsuri pentru reducerea glicemiei vor dezvolta diabet tip 2 în următorii 5 ani, spun cercetătorii CDC.

Un regim alimentar sănătos, creşterea nivelului de activitate fizică şi reducerea greutăţii corporale pot micşora riscul apariţiei diabetului tip 2 în rândul celor care suferă de prediabet.

Parteneri