Sari la conținut

O ciupercă poate distruge virusul care cauzează cancer de col uterin

Un compus care se găsește într-o ciupercă japoneză poate eradica Human Papiloma Virus (HPV), potrivit unui nou studiu.

Potrivit doctorului Judith A. Smith, cercetător la Universitatea din Texas, compusul activ corelat de hexoză (AHCC) poate să și stopeze creșterea tumorilor.

Aproape toate cazurile de cancer de col uterin sunt cauzate de HPV. Vaccinurile  precum Gardasil și Ceravix s-au dovedit extrem de eficiente în prevenirea infecției, dar acestea protejează doar împotriva anumitor tulpini ale virusului.
Noul studiu care a fost prezentat la Reuniunea anuală a Societății de Ginecologie și Oncologie de la Tampa, Florida arată că AHCC poate să oprească infecția atat in vitro (tehnica de a executa un anumit experiment într-un mediu controlat în afara unui organism viu, de exemplu, într-o eprubetă) și in vivo (experimentele realizate într-un organ, sau pe un țesut al unui organism viu). Mai întâi, dr. Smith și colegii săi au testat compusul în culturi de celule izolate provenite de la paciente cu cancer de col uterin. Apoi au tratat un șoarece de laborator cu HPV cu un supliment derivat din extractul de ciuperci.

În ambele experimente, AHCC a demonstrat că poate eradica virusul în  90 de zile. ” AHCC este un supliment nutritiv comun, bine tolerat care a fost folosit de zeci de ani în Japonia”, a explicat medicul.

Despre cancerul de col uterin

România prezintă cea mai mare incidenţă şi mortalitate datorată cancerului de col uterin, din  Uniunea Europeană, 3 402 femei fiind diagnosticate anual cu această boală iar 2 005 mor în fiecare an în ţara noastră, datorită acestui tip de cancer.

În prezent, este pe deplin acceptat faptul că aceasta boală este cauzată de infecţia persistentă cu genotipurile HPV de risc crescut şi în special HPV16 şi 18.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel