sâmbătă, mai 21, 2022

Numărul persoanelor care trăiesc cu o afecțiune cardiacă periculoasă a cunoscut o creștere „uimitoare”, a avertizat un studiu.

Cazurile de fibrilație atrială (FA) au crescut cu până la 72% în Anglia în ultimele două decenii, au descoperit cercetătorii.

Problema de ritm cardiac este cunoscută ca o cauză majoră a accidentelor vasculare cerebrale. În cel mai mare studiu despre fibrilația atrială, cercetătorii de la Universitatea din Leeds au analizat datele medicilor de familie și ale spitalelor de la 3,4 milioane de pacienți diagnosticați între 1998 și 2017.

Te-ar mai interesa: CTP, despre Sorin Oprescu: ”Are 70 de ani a trăit ...

Fibrilația atrială este reprezentată de bătăi rapide și neregulate ale inimii, care cresc riscul de accident vascular cerebral. În timpul episoadelor de fibrilație atrială, cele două camere superioare ale inimii, atriile, se contractă haotic, fără să se coordoneze cu ventriculele. În mod normal, pulsul este între 60 și 100 de bătăi pe minut. În fibrilație, pulsul poate urca la 100-175 de bătăi pe minut.

Ei au descoperit că numărul persoanelor cu această afecțiune a crescut în fiecare an de la 117.880 în 1998 la 202.333 în 2017. O populație îmbătrânită și mai puțin sănătoasă este în mare parte în spatele creșterii, au descoperit cercetătorii.

Te-ar mai interesa: Acest produs pentru bebeluși te ajută să scapi de ...

Echipa de la Universitatea din Leeds a dezvoltat acum un instrument digital de predicție pentru FA.

Profesorul Chris Gale a spus: „Schimbările aduse asistenței medicale sunt determinate de date și am creat primul plan al fibrilației arteriale care scoate la iveală impactul în creștere pe care îl are asupra societății”.

Finanțat de British Heart Foundation, studiul este publicat în The Lancet Regional Health – Europe.

Te-ar mai interesa: Profeția părintelui Iustin Pârvu. A spus ASTA cu 5...

Printre cauzele posibile ale fibrilației atriale se numără:

· Hipertensiunea arterială

· Infarctul miocardic

· Boala coronariană cronică

· Boli ale valvelor inimii

· Malformații congenitale cardiace

· O tiroidă hiperactivă sau alte dezechilibre metabolice

· Substanțe excitante: medicamente, cofeină, tutun, alcool

· Boala de nod sinusal

· Boli pulmonare

· Infecții virale

· Apneea în somn

Simptomele fibrilației atriale

Unii pacienți care suferă de fibrilație atrială pot să nu resimtă niciun simptom, până la debutul unui episod paroxistic. De obicei, simptomele resimțite de pacienții cu fibrilație atrială sunt:

Te-ar mai interesa: Carmen Șerban, diagnosticată cu cancer: „Am ...

· Palpitații, senzația de fluturare în piept

· Slăbiciune

· Oboseală accentuată

· Scăderea rezistenței la efort

· Amețeli

· Dificuștăți de respirație

· Dureri în piept

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private