luni, martie 27, 2023

O farmacistă din Timiș a fost condamnată la patru ani și șapte luni de închisoare după ce a dezvoltat o întreagă rețea de trafic de medicamente. Farmacista încerca, se pare, să salveze afacerea mamei.

Mama farmacistei se ocupa, de asemenea, cu aceeași profesie. Mama farmacistei a deschis o farmacie în zona Variaș, înainte de 2013, însă afacerea nu aducea destul profit, fiind o zonă din mediul rural.

Te-ar mai interesa: Horoscop 27 martie – 2 aprilie. Se anunță no...

Astfel, pentru a salva afacerea mamei, fiica a reușit să pună pe picioare o adevărată afacere cu trafic de medicamente. Aceasta avea clienți din toată lumea.

Mama sa, și ea implicată în afacere, a fost trimisă în judecată alături de fiică, dar a murit în timpul procesului penal.

O farmacistă din Timiș a construit un adevărat imperiu al traficului de medicamente

În timp, farmacista din Variaș și-a făcut chiar o rețea de clienți fideli care au cumpărat constant, săptămânal chiar, ani de zile somnifere, anxiolitice sau medicamente pentru ”slăbit”, toate conținând substanțe din categoria drogurilor de risc. Cei mai mulți clienți cereau un anume analgezic din clasa opioidelor sau sedative, notează ziare.com.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la ZAHĂR...

 

Afacerea ilegală a celor două femei a fost la un pas să se închidă. Casa farmacistei a fost spartă de hoți în anul 2017 și printre bunurile furate se număra și laptopul în care se afla întreaga bază de date cu clienții care comandau medicamentele speciale.

Din 2013 și până spre 2018, farmacistele au câștigat o adevărat avere, peste 400.000 de lei, însă anchetatorii susțin că suma reală este mult mai mare. Totuși, nu au dovezi care să ateste acest lucru. Se pare că tânăra farmacistă ar fi avut o contabilitate paralelă, fără ca mama ei să știe. În plus, în afacere a intrat la un moment dat și iubitul tinerei, și el condamnat.

Te-ar mai interesa: Iată care sunt obiceiurile care te îngrașă fără să...

Femeile au ajuns pe mâna procurorilor DIICOT din Cluj după un denunț făcut de un martor cu identitate protejată. Au fost trimise în judecată în 2018 și condamnate de Tribunalul Cluj, printr-o sentință care nu este definitivă, în data de 3 februarie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private