Sari la conținut

O femeie a acumulat datorii imense din cauza unei tulburări rare. Face cumpărături de care nu are nevoie și este ținta fraudelor online, ÎN SOMN

parasomnie
Sursa foto: SWNS
A facut datorii in somn din cauza unei tulburari rare

O femeie a reușit să facă o mulțime de cumpărături online, în timpul orelor târzii din noapte, din cauza unei tulburări rare de somn, adunând datorii de apropae 4.000 de dolari. 

Kelly Knipes, în vârstă de 42 de ani, din Essex, Anglia, a mărturisit că a cheltuit mai mult de 3.800 de dolari pentru cumpărături în timp ce moțăia din cauza unei tulburări rare de somn.

„Este cu adevărat supărător și frustrant să te culci să te gândești că nu știi la ce să te aștepți în timpul nopții”, a dezvăluit Knipes pentru South West News Service.

O femeie face cumpărături ÎN SOMN din cauza unei boli rare

Fameia a fost diagnosticată în 2018 cu parasomnie, o afecțiune care implică comportamente anormale și nedorite care apar în timpul somnului.

„O persoană cu parasomnii poate părea să fie alertă, să meargă sau să vorbească, sau să mănânce sau să facă alte astfel de activități, dar fără conștientizare, deoarece creierul este doar parțial treaz”, conform Yale Medicine.

De-a lungul anilor, Knipes s-a trezit la pachetele pe care le-a comandat în timp ce dormea, cum ar fi un teren de baschet din plastic de dimensiuni mari, care include o plasă, stâlp și tablă. Ea a comandat chiar și cutii de vopsea, cărți, vase cu sare și piper, o casă de joacă pentru copii, frigidere, mese și sute de bomboane Haribo.

„Îmi strângeam datorii peste tot. Nu ar fi trebuit niciodată să pun detalii despre cardul de credit atunci când cumpăram lucruri online, deoarece totul a fost salvat pe telefonul meu”, a spus femeia.

Obiceiurile de somn ale lui Knipes s-au intensificat când ea și-a dezvăluit informațiile financiare personale escrocilor prin mesaj text.

„Le-am dat toate detaliile mele, apoi, când m-am trezit, au scos 317 de dolari din contul meu bancar”, a spus ea. „Nu aș fi răspuns la asenea mesaje dacă aș fi fost trează.”

A devenit ținta fraudelor online

Ea susține că primul incident a deschis porțile mai multor tentative de fraudă asupra conturilor sale, dar, din fericire, banca ei a reușit să blocheze tranzacțiile. Englezoaica a fost nevoită să-și anuleze cardurile de câteva ori, pentru că mai mulți oameni au încercat să scoată bani contul său.

Din păcate, Knipes, care conduce o afacere de evenimente, nu a putut returna majoritatea articolelor achiziționate.

„Nu am putut rambursa nicio achiziție de alimente, cum ar fi Haribos. Am păstrat cutiile de vopsea și casa de joacă pentru că atunci când copiii mei au văzut-o, am simțit că nu o pot returna.”

În cele din urmă, femeia și-a plătit cumpărăturile, dar încă suferă de pe urma consecințelor.

„Poate provoca anxietate. Toată lumea crede că este amuzant, dar nu este. Unele fragmente sunt, dar unele sunt destul de serioase”, a spus Knipes.

De vină e tulburarea de somn de care suferă, susține femeia

Femeia dă vina pe apneea ei de somn, o „tulburare de somn care apare atunci când respirația se oprește și începe în timp ce dormi”, pentru diagnosticul rar de parasomnie care s-a agravat progresiv.

Fiind mamă a trei copii cu dizabilități, care suferă de epilepsie, surditate sau probleme de învățare, Knipes evită somniferele, astfel încât să poată rămâne alertă toată noaptea în cazul în care copiii ei au nevoie de ea. Obiceiurile ei neconvenționale de somn au început după ce s-a născut primul ei copil.

Knipes a început să somnambuleze, ceea ce a trecut la obiceiurile ei de cheltuieli. Cu toate acestea, tulburarea a atras-o și la alte comportamente periculoase, cum ar fi o supradoză de medicamente pentru diabet, lăsarea ferestrelor și ușilor deschise și nevoia de a fi spitalizată.

Knipes continuă să facă față luptei cu tulburarea de somn purtând un dispozitiv de presiune pozitivă continuă a căilor respiratorii (CPAP) pentru a menține căile respiratorii deschise noaptea. Deși dispozitivul a ajutat enorm, îi bloca fălcile în timp ce dormea, așa că, fără să știe, îndepărta aparatul de pe față, inversând eforturile depuse.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel