duminică, iunie 4, 2023

Helaina Hilliard, o femeie în vârstă de 21 de ani, care a fost diagnosticată cu cancer după ce a observat că are niște pete neobișnuite pe piele, a dezvăluit cum experiența îngrozitoare i-a oferit de fapt o nouă șansă la viață. În ciuda a aproape un an de chimioterapie istovitoare și a durerii fizice, tânăra insistă că experiența a fost „plină de satisfacții”.

Hilliard a observat pentru prima dată apariția unor pete asemănătoare pistruilor pe corpul ei în noiembrie 2021.

Te-ar mai interesa: Cea mai bună modalitate pentru a avea pe masă cei ...

În doar câteva ore, petele au crescut în mărime și s-au împrăștiat pe brațele și picioarele ei. Medicii i-au făcut analize de sânge, iar rezultatele îngrijorătoare au dus la un diagnostic devastator, iar Hilliard a urmat aproape un an de chimioterapie istovitoare.

Helaina se simțea complet sănătoasă și a fost copleșită de această revelație- dar la 16 luni de atunci are o nouă perspectivă asupra acestei experiențe chinuitoare.

„Sunt extrem de recunoscătoare pentru cancerul meu- acum apreciez lucrurile la un cu totul alt nivel, pentru că nu toată lumea supraviețuiește acestei boli teribile. Pare o nebunie, dar faptul că am avut cancer m-a făcut să realizez cât de binecuvântată sunt și câtă dragoste am în viața mea”, a declarat studenta, din Iowa, SUA, pentru publicația Mirror. 

Te-ar mai interesa: Semințele care desfundă vasele de sânge, curăță co...

„Încă mai am un drum lung de parcurs până să revin la nivelul la care eram înainte, din punct de vedere al condiției fizice, și am ajuns la concluzia că s-ar putea să nu mai ajung niciodată la nivelul la care eram înainte- dar dacă am capacitatea de a face acest lucru, o voi face”, a mai spus aceasta.

Tânăra și-a luat un an de pauză de la facultate

”Încă fac chimioterapie zilnic și lunar la spital, așa că încă mai am multiple efecte secundare din această cauză, dar văd zilnic progrese în călătoria mea- poate pentru că am avut atât de mult spațiu de creștere din cauza a ceea ce a făcut inițial leucemia asupra corpului meu.

Te-ar mai interesa: Medicii trag un semnal de alarmă! Otrava care îți ...

Tânăra a fost nevoită să își ia un an de pauză de la facultatea de biochimie în timp ce primea tratamentul și a văzut cum i-a căzut părul, dar în cele din urmă i-a crescut la loc. Acum, Hilliard trece prin faza de „întreținere” a tratamentului, etapa finală, în care va continua cu chimioterapie orală și cu vizitele lunare la spital până în martie 2024. Ea urmează să se întoarcă la facultatea de biochimie în septembrie și, de asemenea, se va reîntoarce la atletism.

Te-ar mai interesa: Mihai Voropschievi a realizat horoscopul sufletelo...

„Am fost extrem de binecuvântată cu tratamentul meu. Am avut foarte puține complicații. Medicii și asistentele mele au făcut o treabă extraordinară în gestionarea oricăror efecte secundare. Au fost câteva zile grele în ultimul an și jumătate. A fost greu când mi-am pierdut părul, dar mă bucur să spun că acum îmi crește la loc”, a explicat studenta.

„Cea mai grea parte a fost, probabil, să-mi văd familia și prietenii făcându-și griji pentru mine. Să-i vezi pe cei pe care îi iubești făcându-și griji pentru tine aș spune că a fost mai greu decât să lupt pentru viața mea”, a mai spus Hilliard.

Te-ar mai interesa: Pielea uscată și pruritul, semne ale unor probleme...

În ciuda suișurilor și coborâșurilor din ultimele 16 luni, Helaina rămâne concentrată asupra viitorului ei și este hotărâtă să devină dentist.

„Este o nebunie să privesc înapoi la tot lanțul de evenimente și la modul în care aș fi putut muri cu ușurință. Dar îmi dau seama că trecerea prin cancer mi-a permis să am o perspectivă diferită asupra vieții, ceea ce este o binecuvântare”, a spus ea.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private