Sari la conținut

O femeie a murit după ce baiețelul ei care sunase la salvare nu a fost luat în serios de operatori

Sursa foto: Pixabay
Operatorii nu au luat în serios apelul unui copil de 5 ani

O femeie din SUA a murit după ce baiețelul ei, în vârstă de 5 ani, care sunase la salvare nu a fost luat în serios de operatori

Într-o seară fatidică din februarie 2006, cu puțin înainte de ora 18, Robert Turner, în vârstă de 5 ani, și-a văzut mama prăbușindu-se în dormitor.

Copilul, care abia începuse școala primară, a sunat responsabil la 911, dar în loc să trimită ajutor, operatorul l-a oprit pe Robert și l-a amenințat că va trimite poliția, potrivit publicației Mirror. 

Prima condamnare a unui operator 911

Băiețelul a insistat și a mai sunat o dată la salvare, însă – din nou – operatorii au crezut că apelul lui a fost o farsă. Copilul a privit-o pe mama lui, în vârstă de 46 de ani, cum sfârșește din cauza unei afecțiuni cardiace.

„Mama mea a leșinat”, a spus băiatul în primul său apel la serviciile de urgență, la 5:59 p.m. Operatorul de la celălalt capăt al firului era Sharon Nichols, care a cerut să vorbească cu tatăl său. Copilul de cinci ani a auzit greșit întrebarea și, crezând că Nichols cere să vorbească cu mama lui, a răspuns „Nu va vorbi”.

Poliția a sosit în cele din urmă și l-a găsit pe Robert stând lângă mama sa, care era moartă pe podea. Robert a fost apoi plasat în custodia rudelor. Familia lui Sherrill a intentat un proces pentru moarte din culpă pentru 1 milion de dolari. Avocatul a susținut că moartea lui Sherrill a fost rezultatul neglijenței și a câștigat procesul.

Eforturile lui Fieger au dus la condamnarea fără precedent a unui operator 911. A fost prima condamnare a unui operator 911 pentru neglijarea intenționată a datoriei.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.